Flamini: Milan kommer alltid vara en stor klubb

 

Trots att Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva lämnat Milan anser fransmannen att hans lag kommer utmana både i ligan och ute i Europa.

Milan slutade tvåa, bakom Juventus förra säsongen och har sedan dess tappat sina två bästa spelare. Men enligt Mathieu Flamini kommer Milan alltid vara en stor klubb på grund av klubbens prestigefyllda historia.

– Milan är en av världens största klubbar. Det är en klubb som vunnit allt och kommer alltid vara en storklubb, sade Flamini till Goal.Com. 

– Det kommer bli ett viktigt år för Milan och alla vill visa att vi har toppkvalité.

– Det är enkelt; om du spelar för Milan vill du vinna allt. Juventus vann ligan obesegrade, nu vill vi ta tillbaka den. Allting är möjligt, Chelsea vann ju Champions League och slutade inte ens topp-tre i ligan.

– Tränare Allegri är också självsäker. Vi förlorade två mästare. Zlatan och Thiago är nyckelspelare. Men jag är säker att vårt lag har tillräckligt med kvalité för att göra bra ifrån oss.

– Vi är tillräckligt bra för alla turneringar, vi börjar med Serie A och Champions League. Milan är ett stort lag med stora spelare.

Med spelare som lämnat har bland annat Montolivo kommit in och Yanga-Mbiwa samt Dzeko varit nära. Flamini skulle gärna spela med Dzeko.

– Vad kan jag säga? Han är en bra spelare. Från där vi står har vi inte tillgång till andras spelare. Han är bra och om han kan komma till vårt lag är det ett stort tillskott.

Med ‘Ibra’ borta läggs mer ansvar på Robinho & Pato, något Flamini tror de klarar av.

– Ja de har mer ansvar nu, men jag är säker att de gillar det. Alla är väldigt nära (i Milan), det är viktigt att vi jobbar och spelar tillsammans.

28-åringen var nära att lämna Milan förra säsongen på grund av att Milan ville sänka hans lön, Flamini gick till slut med på det och stannade. Nu väntas han får mer ansvar då äldre spelare som Gattuso och Seedorf lämnat.

– För mig var det viktigt att jag stannade eftersom jag inte kunde spela mycket förra säsongen eftersom jag var skadad. Jag ville inte lämna på det sättet. Jag hoppas vara redo i slutet av Augusti eftersom säsongen börjar då.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen