Tankar inför semifinalerna

Innan semifinalerna drar igång så är det en hel del tankar man vill förmedla. Kommer Spanien vinna ännu ett mästerskap precis som 2008 och 2010 eller kan ens älskade Italien skrälla och slå ut maskinen Tyskland?

Av lagen som är kvar i turneringen var jag övertygad om att både Tyskland och Spanien skulle nå såhär pass långt. Portugal ser jag som en stor skräll att de har kommit så långt, medans Italien är en mindre skräll för ärligt talat tror jag inte att många experter hade trott att de skulle komma till en semifinal. Dock tror jag alltid på mitt älskade Italien.

Idag möts Spanien mot Portugal. Jag kanske snarare ska säga Real Madrid/Barcelona mot Portugal?  Cristiano Ronaldo ställs mot många av sina lagkamrater och även sina fiender i Barcelona. Portugals framgångsrecept kan egentligen bara stavas på ett sätt och det är Ronaldo. Det är upp till honom om hans lag ska ha någon som helst chans mot ett såpass bra lag som Spanien. Spanien har även fått mycket kritik på senaste tiden för att spela en tråkig fotboll. Ärligt talat så instämmer jag fullt ut. Det råder absolut inga som helst tvivel om vilka underbara fotbollsspelare där är i det laget och vilken fantastisk teknik de besitter.

Dock så tycker jag emellanåt att deras spel blir alldeles för omständigt och jag blir enormt uttråkad att kolla på. När de har så oerhört skickliga spelare offensivt, varför spela runt den på mittplan och i backlinjen halva matchen!? Ibland blir det oerhört frustrerande att kolla på när de tvunget ska spela sig igenom hela backlinjen och tvunget peta in den från mållinjen? Jag tror att spelare som Xavi, Alonso, Iniesta har rätt bra krut i sina skor och borde skjuta mer utifrån. På så sätt tror jag att deras spel hade blivit mycket mer effektivt.

Deras försvar borde dock berömmas mer än vad det gör. Vänsterbacken Jordi Alba hade jag mer än gärna sett i Milan, men som med så många andra unga spanska spelare så kritar de hellre på för storklubbarna Real Madrid eller Barcelona.

Mitt förhandstips är att Spanien tar sig till final, men med en Cristiano Ronaldo som kanske bytar frisyr i halvtid så är det omöjliga möjligt!

På torsdag är det dags för Italien att ta sig an Tyskland som är för många favoriterna att ta hem hela mästerskapet. Italien imponerade dock minst sagt mot England där man minns Pirlos straff med mersmak. Jag hoppas och tror att Italien sätter sina chanser mot Tyskland och att de har lärt sig av sin ineffektivitet som de hade mot England.

Tyskland tog sig till semifinal efter en till slut rätt så stabil seger med siffrorna 4-2. Tyskarna brukar vara väldigt offensiva och jag tror det här kommer bli en av EM:s bästa matcher. Italien kommer inte backa hem. Det visade man mot England. Hör ni det alla Serie A-hatare?! Italien förnedrade England åtminstone statistikmässigt.

Det här kan nog vara en av de mest svårtippade matcherna i detta mästerskapet. Många tror nog att tyskarna tar detta komfortabelt men jag höjer varningens finger för Italien. Italien har inte släppt in många mål i det här mästerskapet och Mario Balotelli kommer hysa en oerhörd revanschlusta inom sig för alla sina missade målchanser senast.

Jag tror att det blir ett kryss för att sedan avgörs i förlängning. Kanske ännu ett straffdrama? Vågar Pirlo göra om samma sak ännu en gång? En vinnare i det här mötet är omöjligt att avgöra. Hjärtat och hjärnan säger två helt olika saker. Givetvis hoppas jag att Italien tar hem det efter ett avgörande mål av antingen Cassano eller Balotelli för att sedan ta hem hela turneringen!

Avanti Italia!

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen