Sveriges EM-resa del 2!

Vi skrapade ihop mer poäng än Holland, vi spelade bättre än England och Frankrike och vi åker hem med en återvunnen heder..
(För er som inte har läst del 1, läs den här!)

Match 2, 15 juni Kiev Olympic Stadium 21:00

Sverige förberedde sig väl inför matchen mot stornationen England som hade stjärnan Wayne Rooney avstängd. Om Sverige skulle ha chans att gå vidare från gruppen fick dom absolut inte förlora. Matchen började en kvart senare eftersom det var regnkaos i matchen mellan Ukraina-Frankrike som fick avbrytas efter 4 minuters spel. Båda lagen börjar försiktigt och känner på varandra. England kör sitt vanliga 4-4-2 system med Andy Carroll längst fram. Marcus Rosenberg fick stå på sidan i förmån av Johan Elmander som var tillbaks i startelvan efter sin skada. Sverige spelar lite bättre än England i inledningen. I den 23 minuten hittar Englands kapten Steven Gerrard sin stora anfallare Carroll i straffområdet som nickar in bollen i mål ännu ett nickmål alltså. Första halvleken är ganska jämn och båda lagen försöker och rulla och ta över matchen.

Andra halvlek börjar och i den 49:e minuten får Sverige en frispark lite utanför straffområdet, Zlatan Ibrahimovic ställer sig vid bollen och skall skjuta, han träffar muren med ett sten hårt skott men får tillbaks bollen som på halv volley försöker skjuta bollen men bollen hamnar hos Olof Mellberg som med sin vänster får iväg ett skott mot mål som genom högerbacken Glen Johnson går i mål och Sverige har reducerat! Samma Olof Mellberg nickar in Sveriges ledningsmål i den 59 minuten efter en fantastisk frispark av Sebastian Larsson. Och helt plötsligt leder Sverige och alla börjar få hopp igen. Theo Walcott får iväg ett skott i den 64 minuten efter en hörna som oturligt touchar Sebastian Larsson och letar sig in i mål.

Sverige spelar i helhet bättre än England och vågar rulla och skapa chanser. 12 minuter innan fulltid händer det som absolut inte fick hända Walcott springer förbi sina försvarare och slår ett fint inlägg som hittar Danny Welbeck som styr bollen i mål. Sverige försökte och försökte reducera men bollen ville inte in och Sverige var redan ute ur EM och drömmen om medalj var borta. Sverige skall vara stolta eftersom dom var bättre än England och Olof Mellberg gjorde nog sin livsmatch han var som en riktig hjälte och gång på gång gjorde världsklass brytningar och gjorde dessutom målet som fick Sverige att tro på avancemang.

Match 3, Kiev Olympic Stadium 20:45

Sista matchen i gruppen och det svenska landslaget hade inget och spela för förutom ära och för sina fans i Kiev. Jag älskade och se hur landslaget spelade denna match mot Frankrike. Allt stämde och flöt på. Ola Toivonen fick efter 3 minuter spel oattackerad hoppa upp och nicka bollen i straffområdet. Och spelet i första halvleken var jämnt men ser man till Sveriges chanser i första halvlek borde nog Sverige ha ledningen med sig i andra halvleken.

Andra halvlek var igång och Emir Bajrami fick lämna planen och in kom en mycket pigg Christian ”Chippen” Willhelmsson som i minut 53 fick ett bra läge men tyvärr räddad franska målvakten Hugo Lloris bollen. Sverige hade bra koll på det defensiva och kunde ägna sig åt att spela en rolig offensiv fotboll. Matchminut 54 och Olof Mellberg bryter bollen i mittcirkeln och den passas vidare till Sebastian Larsson som med ett mycket fint inlägg hittar Zlatan Ibrahimovic som på halvvolley stensäkert skjuter turneringens finaste mål hittills. Frankrike spelade nu bättre men svenskarna kämpade och slet. På övertid kunde Sverige säkra matchen genom att Sebastian Larsson som gjort ett fantastiskt mästerskap dunka in bollen i mål och svenska publiken var som galningar liksom Hamrén på sidlinjen.


Fantastiskt kul och se det svenska landslaget spela bättre fotboll än både England och Frankrike även om vi är utslagna. Lycka till England och Frankrike.

Jag väljer att hylla hela landslaget men speciellt Olof Mellberg och Zlatan Ibrahimovic som var lysande under hela gruppspelet.
Jag ser en ljus framtid för svensk fotboll som visade att dom kan mätas med dom stora nationerna och en Erik Hamrén som fört in en helt ny spelidé Innan var det bara långbollar och så hoppades man på att någon ska stå där och nicka in den. Man ska ta med sig detta mästerskap och se vad man gjorde bra och mindre bra för att sedan bygga vidare på det.

NU ser vi fram emot VM-kvalet!

Spelschemat för landslaget 2012 och 2013 hittar du här nedan:

2012:
Tisdag 11 september: Sverige-Kazakstan.
Fredag 12 oktober: Färöarna-Sverige
Tisdag 16 oktober: Tyskland-Sverige.

2013:
Fredag 22 mars: Sverige-Irland
Fredag 7 juni: Österrike-Sverige
Tisdag 11 juni: Sverige-Färöarna
Fredag 6 september: Irland-Sverige
Tisdag 10 september: Kazakstan-Sverige
Fredag 11 oktober: Sverige-Österrike
Tisdag 15 oktober: Sverige-Tyskland

Tack för denna gång blågult.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen