Gattuso: Hejdå Milan, hej Rangers!

 

Gennaro Gattuso höll en känslosam presskonferens där han sade adjö till Milan samt att han drömmer om att få spela i Rangers igen.

Hans kontrakt går ut nästa månad och han lämnar Milan tillsammans med Alessandro Nesta, Pippo Inzaghi, Mark van Bommel och antagligen Clarence Seedorf och Gianluca Zambrotta.

– Jag vill tacka Milan för alla som hjälpt mig under åren. Det har varit en 13-årig lång dröm att vara här, att bära tröjan som är närmast mitt hjärta. Nu går livet vidare och jag hoppas att jag slipper mer ögonproblem.

Gattuso missade större delen av en ögonskada som han drog på sig i öppningsmatchen mot Lazio.

– Jag vill fortfarande visa att jag kan spela bra fotboll. Både Galliani och klubben visade mig stor respekt och erbjöd mig ett år till, men som Nesta föredrog jag att välja en annan väg. Min familj avgör var jag ska spela. Av respekt för Milan skulle jag aldrig gå till Inter eller Juventus – men å andra sidan, de vill inte ha mig ändå!

– Det är dags att Milan föryngrar truppen och därför vill jag inte vara en börda. Jag känner inte samma vilja längre. För några månader sen kände jag att jag inte skulle spela igen, utan ta en annan roll i klubben.

Gattuso tittade tillbaka på när hans krigarinställning gick över gränsen, som bråket med Leonardo och skallningen mot Tottenhams assisterande tränare Joe Jordan.

– Ja, jag har gjort misstag, men jag hoppas att genom att glömma de pinsamma ögonblicken kan man istället komma ihåg Paolo Maldini, Billy Costacurta och Massimo Ambrosini, som är den sista gamlingen kvar.

– Titta på mina tränare, Carlo Ancelotti var allt för mig- en taktiker, pappa, vän och ett fotbolls fan. Carletto, är Carletto, jag tycker man borde bygga en staty av honom nära Nereo Rocco.

– Att slå både Inter och Juventus i Champions League 2003 var de bästa ögonblicken. Men förlusten i Istanbul var värst, eftersom jag vaknade av mardrömar de kommande 6 månaderna där jag såg Gerrard och hans lagkamrater fira.

Trots förlusten har han en stark relation med Britanien, hans fru är från Skottland och han spelade för Rangers mellan 1997-1998.

– Min dröm är att spela för Rangers igen. Dok är de i en svår situation för tillfället. Jag lämnade Salernitana som en 19-åring och skapade mitt namn i Glasgow. De har så många problem och har inte någon ägare än. Jag skulle vilja avsluta min karriär där allt började.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen