En vacker, oförglömlig och sorglig dröm

Del 1

”Glädjen som spreds i kroppen när Inzaghi gjorde mål och tårarna som rann efter matchen var lika mäktigt som att vinna scudetton.”

Att se en Milan match varje säsong är ett måste för mig. Jag brukar välja det bästa men iår så tänkte jag att vi kör sista matchen och firar ett eventuellt scudetto. När Inter vann derbyt så kändes det hela som misslyckat. Jag hade gjort helt fel trodde jag, men mina vänner, jag hade helt fel. Följ med på min resa.

 

Jag delar upp detta inlägg på 5 delar:

1-      Milano

2-      Sansiro museum & Tour

3-      Milanello

4-      Milan-Novara 2-1

5-      Tips till läsarna

 

1. Milano

Jag kom till Milano den 9e maj tillsammans med två vänner, Bokan och Rebwar. Vi åkte ett par dagar innan matchen för att försöka besöka Milanello och se laget träna. Men också för att njuta av Milano och byta miljö. Det visade sig vara helt rätt val. Det var alltid mellan 25-30 grader varmt. Vädret svek aldrig förutom att det blev lite småkallt på själva matchdagen.  Jag hade ju varit i Milano tidigare men staden är så stor att jag fick se massa nya saker. Maten är underbar, människorna är mycket vänliga. Försök att hälsa och prata på italienska, hur dåligt du än gör det så blir de glada och du får otroligt trevliga svar. Staden är ingen stad man festar i, det är mer en trevlig stad där du går runt och tittar på alla otroliga byggnader och affärer. Du sitter på en trevlig restaurang och äter fin pasta, pizza, spaghetti och mycket mer.

Ganska centralt i Milano så hittar man SanCarlo gallerian där Milan Mega store finns, varje gång man går in där som Milanfan så ser man ut som ett litet barn som springer runt i en godis affär. Det är milan överallt! Man blir helt vilse, man vet inte vad man ska se på, vad man ska köpa. Ibland kan man drömma bort i flera minuter med att se Milan videon som spelas upp på tv-skärmarna där inne.

 

2. Sansiro Museum & Tour

Öppet varje dag förutom matchdagar tror jag, inträde kostar ca 120kr. Ett måste för varje Milanisti. Man får besöka sansiro, omklädningsrummet, pressrummet, VIP balkongen och mycket mer. Man får också se mycket vackra bilder, pokaler och mycket mer i museet.

 

3. Milanello

Besöket till Milanello var en ren chansning. Vi hade aldrig varit där förr och hade ingen aning. Italienarnas dåliga engelska hjälpte inte så mycket. Men vi lyckades. Vi tog tåget från Milano till Varese och buss därifrån till Carnago. En promenad från busshållplatsen till Milanello på ca 2km resulterade i att Antonini åkte förbi oss på vägen, vi lyckades inte stoppa honom och var besvikna. Men när vi kom närmare Milanello kom nästa Audi Q7 och i den satt ingen mindre än Pippo Mio! Vilken känsla det var att träffa, röra och prata med den legenden . Han tog sin tid att ta bilder och skriva autografer till både oss och 5-10 andra som stod utanför hans bil. Tyvärr fick jag aldrig en ordentlig bild med honom men jag hann leta för att ta fram något han kunde skriva på, märkte att jag inte har något på mig så han fick skriva på mitt pass. Vi gick lite längre in och kom fram till självaste Milanello. Det var inte så mycket folk som jag trodde skulle vara, det var ca 100 max 200 personer. Det kanske berodde på att träningen precis slutat och många åkt hem. I väntan på att det ska komma ut fler spelare så kom Aftonbladets Jennifer Wegerup (http://blogg.aftonbladet.se/milanowegerup/2012/05/hemligt-mote-och-tarfyllt-farval). Det var kul att träffa Jennifer, som får följa klubben och spelarna ofta och på nära håll. Hon avslöjade också att vi hade missat Zlatan, att han och flera andra spelare hade tagit andra utgångar.

Lite besviken var jag eftersom jag så gärna ville ge Zlatan en MilanSverige T-shirt. Men när Nesta en kvart senare kom ut så var jag inte besviken längre! Det var hur stort som helst, inte bara som en Milanista utan också som en ITALIA fan. Fick träffa Nesta efter hans sista träning för Milan. Kan det bli större? Som tur är fick jag ett par bilder med honom, inga bra dock eftersom han ville skynda därifrån innan det kom fler folk. Nesta fick Zlatans MilanSverige T-shirt. Zlatan kan få en, en annan gång.

 

4. Milan-Novara 2-1

Det var stort nog att bara få se spelare som Boateng och Cassano i Milantröjan som jag inte hade fått se tidigare. Det blev ännu större med tanke på att jag skulle se flera legenders sista match. Det blev obeskrivligt stort och oförglömligt att se Pippo Inzaghi vända för Milan! Jag hade aldrig förväntat mig att det skulle bli så bra! Det går inte att beskriva. Inte blev det sämre när spelarna tackades av publiken, av curva sud. Om Zlatan blev tårögd så förstår ni att jag och mer än halva sansiro grät.

 

5. Tips till er läsare kommer i del två.

NESTAs första presskonferens.

Ni kan se mitt eget album här!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen