Derby della Madonnina

Det kommande derbyt betyder så himla mycket mer än vad vi tänker på. Helt ärligt så har vi nog inte spelat ett såhär viktigt derby på riktigt länge.  Som varje derby handlar det om stolthet. Om makten i stan. Lillebror mot Storebror.

Men denna gång är det mer än bara det klassiska. Denna gång är det AC Milan som kämpar för scudetton. Ifall Juventus förlorar emot Cagliari hemma samtidigt som Milan vinner mot lillebrorsan… Ja då är scudetton NÄSTAN säkrad.

Samtidigt krigar lillebror Inter för alla poäng dom kan få. Dom krigar om poäng för att nå den tredje platsen i tabellen. Platsen för Champions League. Så båda klubbarna har lite extra än bara den klassiska derby äran på spel. Detta kommer innebära en mer livlig och spännande match, var så säker!

Men även är derbyt självklart viktigt för vissa spelare också! Till exempel för Zlatan, Muntari, Seedorf osv. Dessa spelare möter sina gamla lag. Då gäller det att sänka det forna. För att visa att man har det bättre i nuet. Det är ju helt oförglömligt.

Förra säsongen första derby. Där Milan segrade med 1-0. Hjälten var Zlatan som satte straff den 6e minuten. Milan var en man mindre i en timme drygt, men Inter kom aldrig igen. Derbyt där på slutade hela 3-0! Zlatan plockade på sig en avstängning. Inga problem sa Milan. Milan inledde riktigt starkt och efter 44 sekunder var det redan press. Pato satte 1-0 och matchen verkade vara våran. Senare i matchen gjorde Pato ännu ett mål. Och Cassano nyförvärvet gjorde mål på straff. Derbyt slutade hela 3-0. Men Milanos AC Milan sånger slutade aldrig. Sångerna höll på hela natten.

 

Derybt där på i Kina slutade 2-1. Det var Supercoppa Italiana 2011. Inter öppnade upp starkt och Sneijder satte en av dom vackraste frisparkarna jag sett på mycket länge. Varenda målvakt hade varit chanslös på en sådan frispark. Men Milan svarade i den andra halvleken. Maestro Seedorf passade en fri Zlatan som kyligt nickade in den på sitt gamla lag. 1-1 stog det och matchen började vända åt Milans fördel. Lite senare i halvleken byttes Robinho ut för Pato. Detta visade sig vara mycket viktigt. Pato hade och har än idag en sådan löpvilja. Och det hjälper laget så otroligt mycket. Även i detta derby visade det sig vara det avgörande. Pato sprang förbi hela försvaret och avslutar kyligt. Bollen går oturligt nog rakt på stolpen men Kevin-Prince Boateng ”tacklar” kyligt in returen och matchen var vänd. Det stod nu 2-1. Matchen slutade med just det resultatet. Milan vände ett 0-1 läge mot lillebrorsan till 2-1.

Det senaste derbyt vill jag inte ens nämna eller minnas. Milan spelade inte som Milan. Abate gjorde en avgörande tabbe så Milito kom fri och satte in 1-0. Mycket mer än så blev det inte. Matchen slutade med det resultatet.

Personligen tror jag att Milan just nu är hämndsugna. Milan vill visa vem som verkligen är boss i Milano! Just därför kan du förvänta dig ett derby laddat med spänning,känslor och vilja. Vilja att krossa lillebrorsan.

Jag personligen tror att detta derby kommer bli ett så spännande derby att jag kommer börja match tittandet på soffan men avsluta tittandet på golvet. ( Emellan soffan och golvet är det minst 20 olika platser jag är på ) .

Imorgon är det dags att visa vilka som är kungarna av Milano! Boateng lovade att han gör mål innan Inter. Kan han hålla sitt löfte? Får Muntari näta på klubben som inte lät honom spela alls? Muntari som briljerat i stort sett varenda match sedan han anlände till Milan. Personligen hoppas jag just att dessa två gör mål om någon. Dessa två. För att Muntari ska visa hur dumma Inter är som behandlade honom på det sättet. Och för att Prince ska visa Inter, VEM SOM EGENTLIGEN ÄR PRINSEN AV MILANO!

Förresten! Vad tycks om Tifon vi hade emot Inter? Översättning: En stad. Två färger. 7 champions league titlar. Så himla vacker att jag bara vill gråta!

FORZA MILAN IDAG, IMORGON OCH FÖRALLTID!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen