Scudettoracet – Hoppet lever vidare.

Milan har varit drabbade av skador i stort sett nästan hela säsongen. Spelare ska alltid bli otillgängliga av olika anledningar.

De flesta har varit och är än idag nyckelspelare. Vi har exempel på nyckelspelare som : Boateng, Pato, Thiago Silva, Mark van Bommel, Boateng och många många fler borta, listan kan göras lång. Cassanos skada var så allvarlig att han fick missa 5 månaders spel. Thiago Silvas skada kom också på minst sagt det värsta tillfället man kan tänka sig. Precis innan slaget emot FC Barcelona i kvartsfinalen. Pato har i stort sett missat hela säsongen, när han väl skakig kommit tillbaka har man stressat in honom på planen och vips! Så har våran anka ännu en gång dragit på sig ännu en skada.

Tänker man logiskt borde Milan ligga bakom Juventus med massor av poäng. Just av den anledningen att ungefär säsongen ut har Juventus haft en full trupp, och inte behövt tänka på något Europaspel, man har kunnat vila 1 vecka emellan varje match, samtidigt som Milan spelat Champions League matcher. Men Milan har klarat sig MINST lika bra som Juventus med en oerhört skadedrabbad trupp och t.o.m klarat sig till kvartsfinalerna där dom ställdes emot för tillfället världens bästa lag FC Barcelona. Enligt min mening tyckte inte ens jag att Milan åkte ut rättvist. Men det är inte därför jag berättar det här.

Det jag försöker förmedla till alla er läsare är att Milan har haft svåra tider under hela säsongen, skadedrabbningar, avstängningar – You name it. Men Milan har alltid klarat sig. ALLTID klarat sig. Milan har alltid legat i topp i tabellen, hela säsongen. Nu ligger vi före Juventus med 2 poängs försprång med visserligen en match mer spelad. Men Juventus har ett mycket svårare spelschema som väntar än vad vi har. Mina kära vänner, det jag försöker förmedla är att Milan har inte sett så imponerande ut de senaste matcherna. Men ändå så har hoppet levt inom Milan. Många kritiker sade att Milan inte har hungern, att Juventus visar mer hunger och just därför kommer dom sluta som Calcio segrare denna säsong.

Våran egna Nocerino svarade på tal : Milan inte visar hunger? Jag och mina lagkamrater svälter! Detta visar entusiasmen och visar vilket hopp vi fortfarande har efter alla dessa olyckliga incidenter. Visst ser Milan inte världsklass ut just nu. Men truppen är långt ifrån den bästa. Juventus har sin absolut bästa trupp. Ändå ligger vi vid samma ribba som dem. Så ge inte upp hoppet mina vänner… Det är bara för oss att vänta på att våra viktiga spelare gör comeback – Thiago Silva, Mark van Bommel t.e.x. 2 mycket viktiga spelare som behåller stabiliteten i laget. En absolut mur i försvaret Thiago Silva, som ingen kan ta sig förbi. Och en spelstyrande general i mitten vår alldeles egna Mark van Bommel.

Så ge inte upp hoppet än mina vänner – För hoppet…
den lever fortfarande.

 

 

Gästinlägg 2 av 5: Denniz Prince Boateng

Tyck till, skriv och kommentera gärna Dennizs inlägg som jobbar på att bli skribent för MilanSverige.se…

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen