Brevet från Adriano Galliani till ordförande Giancarlo Abete

Kära ordförande

Som ni väl är medveten om så har Milan varit offer för felaktiga domslut nyligen. Jag tänker på Milan-Juventus och Catania-Milan där två tydliga mål inte godkändes, två mål som skulle ha förändrat det slutliga resultatet av matcherna, eftersom domaren inte ser att bollen helt hade passerat mållinjen.

Människor, däribland domare som ansvarar för fotbollsmatcher, kan göra misstag men dessa fel är mycket svåra att acceptera trots våra ansträngningar att behålla lugnet. Milan har drabbats av samma orättvisa, inte bara en gång utan två gånger.

Jag inser att de tekniska lösningar som har lagts fram av många kanske inte allmänt accepteras av systemet, men jag kan inte se någon anledning till varför vi inte bör inta målområdesdomare, som UEFA regelbundet genomför i Champions League matcher. Denna lösning skulle inte rubba balansen i vårt spel och inte på något sätt “göra fel” då det är människor som dömer. Det är inte som de andra föreslagna tekniska lösningar. Främst så skulle detta vara positivt för alla, även de som inte är direkt involverade i spelet. Jag tror att det jag rekommenderar bör genomföras så snart som möjligt och jag är övertygad om att ni håller med mig om min synpunkt.

Jag inbjuder dig att agera i enlighet med ovanstående förslag.

Med vänliga hälsningar

Adriano Galliani

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen