Bonera: Glad att Ibrahimovic spelar i mitt lag!

Här kommer dagens intervju med vår joker i backlinjen Daniele Bonera som har tagit sin tid och pratat med MilanNews.

 

Daniele, med 25 matcher i bagaget denna säsong är detta en av dina bästa i Milan. Håller du med?

”Ja, ser man på antal spelade matcher och på mina prestationer så tycker jag det är bäst hittills. Sätt till föregående år då jag haft en hel del problem med skador så har jag hållit mig frisk i år. Det spegal ju såklart ens prestationer I år har jag dessutom haft en längre period då jag fått spela och det hjälper både på den mentala och fysiska biten att kunna prestera bra.”

Milan svarta period med skador verkar komma till sitt slut. Fler och fler spelare är på väg tillbaka..

”Sant. Senaste problemet för tränaren var i Verona då han var tvungen att sätta i spel flera spelare som inte spelat på väldigt länge. Nu börjar alla komma tillbaka och vi är redo för de återstående matcherna.”

Hur känns det att vara kallad en joker i baklinjen? Tränaren använder dig på alla platser, betyder det att han har förtroende för dig?

”Jag är nöjd för att man får en mental lugn när tränaren tror på en. Att få förtroende gör att man blir säkrare på sig själv och då är det bra för en tränare att ha en spelare med självförtroende och en spelare som kan spela på flera olika positioner.”

I Serie A, vilken anfallare är svårast att markera?

”Ibrahimovic. Jag har tur som spelar i samma lag som honom och slipper möta han.”

Vilken försvarsspelare beundrar du, förutom de som spelar i ditt lag?

”Det som jag fått se detta året så säger jag Andrea Barzagli. Han har gjort en stor säsong och jag gillar hans inställning. En kille som inte pratar så mycket och går aldrig över gränsen. Han är en spelare som alltid ger sitt bästa för sitt lag och är alltid till tränarens förfogande.”

Milan – Juve kommer att vara en fight in i det sista. Förväntade du dig att de skulle vara så starka?

”Man märkte direkt i straten att något har förändrats i Juventus. Deras tränare har fått i dem den kämpaglöden och viljan de inte hade tidigare. De kom från svåra säsonger och de har ändrat mycket.  Men vi skall dock inte glömma vad Milan gjort senaste åren. Ser man bara på antal poäng vi samlat under senaste två år så är det exceptionellt.”

Vad krävs det nu för att avsluta starkt och ta de poäng som behövs?

”Ingen match är lätt och det har vi fått känna på mot Fiorentina. Uppehållet vi nu fått har varit till stor nytta och många spelare har kunnat få vila då vi spelade matcher var tredje dag innan. Nu är allt upp till oss och det bästa är att inte titta på andra utan bara köra framåt!”

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen