Allegri: “Vi måste vara hungriga”

Ligan är fortfarande lång och vi måste tänka på morgondagens match och få de tre poäng som kommer att skicka oss tillbaka till toppen av tabellen även om det kanske är tillfälligt. Vi spelade inte bra i Verona, men Milan spelade med mycket prestanda. Nu är vi här för att kämpa för titeln och det blir en kamp ända till slutet. I dessa sista matcher kommer nivån av lugn vara mycket viktig. Det finns tre poäng att plocka imorgon och sedan får vi se hur många Juventus får på söndag. På söndag kväll ska vi se var vi är.

Innan matchen mot Fiorentina var jag lugn eftersom laget hade tränat bra dagen innan och jag blev förvånad över resultatet. Det kan hända igen så nu måste vi fokusera på morgondagens match. Vi måste spela bra i morgon eftersom Genoa kämpar för att stanna i Serie A och de har hög kvalitets spelare. Genoa kommer hit för att spela sitt eget spel, eftersom de inte kommer att kunna göra något annat med de spelare de har. Vi måste vara hungriga och fokuserade på plan. Jag är inte nervös, hela världen har sett Milan denna säsong och bedömt det som ett misslyckande, jag håller inte med.

Ibrahimovic är bra och det är allt jag begär av honom. Han har ett fantastiskt år och han har alltid varit en spelare som kan göra skillnaden.
Boateng är inte i god form. Han tränade på måndag men kände smärta i foten. Det är samma inflammation som han hade tidigare. Han genomgick en scan som visade det inte finns någon muskel skada, men bara en inflammation. När det går bort, kommer han vara tillbaka. Han spelade inte eftersom han inte kan. Vi saknade honom mycket eftersom han är den enda spelaren med de rätta egenskaperna för den rollen bakom anfallarna. Vi har saknat honom, men laget har hittills gjort sin plikt. Jag skulle definitivt ha velat ha alla spelare tillgängliga och att definitivt skulle ha gjort det bättre med alla friska.

I går eftermiddag talade jag med president Berlusconi och han är väldigt lugn. Han vill ha titeln och som alltid är han mycket nära laget. Idag kom Barbara Berlusconi till lunch, det visar att ägarna är nära laget. På måndag var Galliani med oss ​​och han påminde oss om att vi bara är en poäng ifrån Juventus.

De Sciglio gjorde sin debut i en svår match. Jag hade inga alternativ. Han är en bra kille både som person och som spelare. Han kan vara en bra spelare men han får väl överbrygga den mentala delen. Han visade mycket personlighet i sin hantering av bollen.

När jag kollar Juventus kan jag se lust och konkurrenskraft som ger de resultat och de visar det vid varje tillfälle. Conte gör ett bra jobb med en stor grupp. Kampen med Juventus är en sport som kommer att fortsätta ända till slutet. Vi vet att nu måste vi ta i så att vi inte tappar och vi måste spela med övertygelse och offra allt härifrån till slutet.

Vi hoppas att vi kan börja vinna igen, särskilt när vi tänker på hur många matcher som vi måste vinna. Fotboll är bra på det sättet, oväntade saker händer helatiden.

Nästa säsong måste vi analysera allt som gjorts och försöka ta reda på varför vi har haft alla dessa skador. På en professionell nivå, är det normalt att analysera året som gått i slutet av säsongen.

Jag är inte rädd för att ersättas om vi inte vinner. Min relation med klubben är stor. Det är en utvärdering som klubben har att göra, men vi måste också titta på hur säsongen kommer att sluta innan vi säger något. Jag gillar att leva nu och få ut det mesta av de stunder som de händer. Nuet just nu är Milano-Genoa och vi går in på bästa sätt vi kan. Jag tänker på startelvan efter träningen. Muntari kan spela. Jag tror inte att Cassano kommer att starta. Det har bara varit en vecka som han kommit tillbaka. Han mår bra men annars skulle jag inte ha lagt in honom mot Fiorentina. Antonio kan ge oss en hel del i slutet.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen