Milan – Roma 2-1

Matchen som började 18.00 på SanSiro blev något alldeles extra. En match som Milan startade bäst. Ni som kollade matchen på Tv4sport fick inte se när Thiago signalerade mot bänken, det var nog bra det. Men ni missade också t.ex Ibras galna frispark. Man kunde se chocken i Allegris ögon när Thiago byttes ut, och det förstår man. Backlinjen var inte lika bra när Zambrotta kom in istället. Ingen i backlinjen som kunde styra och ställa, med tiden började Roma skapa chanser. Vi skapade också en hel del, El Shaarawy hade ett skott i stolpen men vi gjorde aldrig mål och istället så gjorde Osvaldo 0-1 i 43e spelminuten för Roma efter Mexess dåliga rensning. När domaren blåste för första halvlek så låg vi på 0p och plötsligt var det många Juve fans som härjade via sms, telefon, FB osv. Mitt svar till dessa var: “I andra halvlek kommer vi vända och en ny utmaning kommer läggas upp på FIFA 12.” =)

Andra halvlek var det berg och dal bana. Båda lagen skapade men vi var närmast och skapade mest. Ambrosini försökte med skott på ganska nära håll som räddades med handen, av en Roma spelare, straff! YEES, skrek jag men med lite rädsla för miss. Zlatan lägger bollen på straffpunkten och skjuter in 1-1 hur säker som helst! Sedan kom Boateng in istället för Emanuelson och han spred direkt energi över hela plan och enda fram till Allegri, som skrek i Boateng style. Matchen blev ännu galnare och det luktade 2-1 som 1-2 när Muntari plötsligt avlossade en BOOOM!!! via Roma målvaktens fingertoppar och i Ribban. Matchen var fortsatt bra och Muntari som hade ovanligt bra passningar idag passade fram till Zlatan från halva plan som nästan blev helt fri. Vad gör Zlatan tror ni? Jo det gamla vanliga, han överraskade oss alla när han lobbade högt över målvakten och starkt höll undan Roma backen och nickade in 1-2. Visst jag skrek så man kunde höra mig från malmö men ändå så var jag “:o”, helt chockad!

Vi höll undan till slutet och ökade på till 7poängs serie ledning! Forza Milan, Grande Ibra, the crazy monster :D.