En resa från Berlin till Milano

Kevin-Prince Boateng växte upp bland arbetslöshet och kriminalitet – nu spelar han Champions League.

Kevin-Prince Boateng är kanske den spelare vid sidan av Zlatan Ibrahimovic som Milan-supportrarna hoppas ska göra det mot Barcelona i kvartsfinalen i Champions League.

Ghananen växte upp i Tyskland – i Berlins tuffa kvarter – och mittfältaren tror att hans urspring hjälpt honom en hel del i sin karriär.

– Det var väldigt likt London och Tottenham kanske. Det var många personer som inte jobbade och mycket kriminalitet. Men alla har kämpat i sina liv, för mig handlade det om att ta mig ur Berlins tuffa område, säger Boateng till Champions magazine.

– Min bakgrund har hjälpt mig mycket på min väg till att bli professionell fotbollsspelare, till att bli en idol och en förebild. Till och med de minsta barnen i Berlin ser upp till mig. Det är mitt mål, att visa dem att det är möjligt att komma från en tuff bakgrund och ändå lyckas.

Ville du alltid bli proffs?

– Inte riktigt. När du är liten tänker du inte så mycket på vad du vill bli. Det handlade bara om att spela fotboll och njuta av det. När jag blev 16 år så började jag för första gången att drömma om att bli en fotbollsspelare.

Vem hade störst inflytande på dig när du växte upp?

– Det fanns alltid fotboll i min familj, min pappa, min storebror och lillebror. Till och med min mamma brukad spela. Störst inflytande hade min äldre bror som alltid pressade mig hårt – kanske för hårt ibland – han själv lyckades aldrig som fotbollsspelare. Han var en stor talang,

Vilka var dina fotbollsidoler?

– Jag har tyckt om många spelare, men Pelé var min största hjälte eftersom han var mörkhyad, han gjorde många mål och var otroligt framgångsrik. Jag tyckte också om Rivaldo eftersom jag alltid tyckte att vi hade samma spelstil.

Finns det någon person du beundrar utanför fotbollen?

– Min största idol var Mohammed Ali och självklart också Michael Jordan. Det finns många idrottsmän jag respekterar men de två var fantastiska.

Du gjorde en Moonwalk inför tusentals människor när ni vunnit Scudetton förra säsongen. Var Michael Jackson också en idol?

– Han var en stor hjälte under hela ungdomen och han finns i mitt liv varje dag, jag lyssnar fortfarande på hans musik. För mig är han den bästa sångaren, den bästa låtskrivaren, den bästa dansaren – allt. Alla kopierar honom.

Om AC Milan vinner Scudetton den här säsongen, hur kommer du att fira?

– Jag lovar ingenting längre. Vi får se. Först måste vi vinna – det är det viktigaste.

Av: Andreas Björkman, Sportal.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen