Allegri: Palermo är en avgörande match för ligan

Mr Allegri:

Milan har inte vunnit i Palermo på 6 år. Kanske känner de sig mer skyddade när de spelar hemma. Det är en av de avgörande match för liga racet. De har ändrat en hel del i truppen men deras mentalitet är densamma. Vi är i god form och alla spelarna är tillbaka i dag. Vi förstår betydelsen av matchen och vi måste spela bra och försöka få alla tre poäng.

Vi förtjänade inte att förlora förra året i italienska cupen. Palermo är ett lag med fart och teknik. I mitten är de väl organiserade. Det blir en lika tuff match som alla andra, men imorgon kommer jag att vara mer krävande. Vi bör inte underskatta de, eftersom just pga deras starka mittfält, de har alla spelare tillgängliga.

Jag tror att Ambrosini kommer spela i morgon eftersom han inte kommer att finnas på tisdagen. Laget spelade en bra match mot Juventus där vissa saker hände som sällan sker i en fotbollsmatch, men laget är starkare än förut. Nu måste vi koncentrera oss på morgondagen och glömma förra lördagen eftersom du inte kan ändra resultatet.

Problemet är att jag inte har Pato tillgänglig, en spelare med hög kvalitet som kunde göra riktigt bra saker i den sista delen av säsongen. Vi hoppas att ha honom tillbaka så fort som möjligt.

Dalla var en av de stora italienska musikerna och hans bortgång lämnar ett stort tomrum i alla italienare. Jag har bet spelarna att de bör undvika onödiga grejer på plan, som t.ex Mexes senast, det hjälper inte alls och det skadar laget. Särskilt nu med alla skador vi har. Jag är inte arg på någon men vi måste gå vidare, hoppas att det inte händer igen.

Ibra är bra. Han spelade en bra match för Sverige och jag är glad att han har tjänat sin avstängning. Jag var inte riktigt besvärad av något av det faktiskt. Vi försöker att undvika problem, spela på plan och inte prata utanför. Det var de (Juventus) som satte igång alltihop och drog igång ord kriget. Buffon sa vad han tänkte och som jag sa förut, “ibland eller faktiskt ofta är det bättre att inte prata”.

“Det finns fortfarande en hel del matcher kvar, under säsongen finns det mer avgörande matcher än andra, och jag tror att denna match kommer att ha en stor inverkan på ligan. Ligga på toppen av tabellen i morgon efter matchen skulle betyda mycket.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen