Milan 3-0 Cagliari

 

Tre härliga poäng idag igen! Cagliari spelade bra men det är en stor skillnad på lagen, och det avgjorde idag. Försvaret känns riktigt säkert även om Silva saknades, det här var den 11:e gången som vi höll nollan den här säsongen!

I den 32:a minuten fick Milan frispark och givetvis stod Zlatan Ibrahimovic bakom bollen, dags för en bomb? Nej, det blev en riktigt fin placering och det stod 1-0.

39 minuter på klockan när Mexés slog en långboll till Ibra som bröstade ner bollen till Nocerino som smällde in 2-0. Riktigt bra avslut, lätt att man får felträff och bollen flyger långt över.

I den 67:e minuten byttes Seedorf ut och Ambrosini kom in, ett lyckat byte. Ungefär 8 minuter senare gjorde han mål, fint anfall där Emanuelson passade Ambrosini som lite stressat fick iväg ett avslut som alltså blev mål, 3-0.

Positivt

– Ibrahimovic. Leder skytteligan och är kung! 1 mål och en assist, vad skulle vi göra utan honom? Vilken frispark dessutom!

– Mexés. I mina ögon (och förhoppningsvis Allegris) är Mexés förstavalet bredvid Silva. Gjorde en stabil match och låg bakom 2-0 målet med långbollen.

– En spelare som  får för lite beröm enligt mig är Van Bommel. Han är inte snabb i kroppen men han är otroligt smart och ligger flera steg framför motståndarna. Lugn och trygg med bollen och slår härliga passningar.

– Thiago Silva var på plats för att visa sitt stöd igen! Härligt att se.

Negativt

– Nesta. Gjorde inte en bra match, han är långt ifrån den han var en gång i tiden. Han hänger inte med och blev varnad också.  Ännu en anledning att Mexés ska vara förstavalet.

Övrigt

– Kul att Inzaghi fick speltid.

– Milan har gjort 46 mål den här säsongen, 8 mer än tvåan Napoli.

– Titta gärna på MilanSveriges senaste video: Klicka här

– Nästa match blir på onsdag den 1:a februari mot Lazio.

Höjdpunkter från matchen:

Forza Milan!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen