Viktoria Plzen 2-2 Ac Milan

Tråkigt att det bara blev en poäng. Kul att se De Sciglio, Mexes och flera.

Första halvlek var ganska jämn, Milan hade mycket boll men hade inga riktigt farliga målchanser. Viktoria Plzen skapade några halvchanser på kontringar. Mexes var grym i första halvlek och stoppade många (vad som kunde bli) målchanser. Emanuelson var mycket spelsugen idag, hade mycket boll men som sagt, det blev inte många chanser i första halvlek. Seedorf var ganska blek och spelade bort många bollar.

Andra började tvärtom. I den 47:e minuten gjorde Pato 1-0 efter att Robinho bröstat fram bollen till honom som i sin tur dribblade förbi målvakten och kyligt lade in bollen. Minuten senare gjorde Robinho 2-0 efter en framspelning av Pato. Taiwo rensade upp bollen, där en Plzen försvarare nickade bollen till Robinho som i sin tur passade till Pato som gick ut lite till höger och spelade fram Robinho, snyggt mål och avslut.

I den 89:e minuten (!) fick Viktoria Plzen en reducering, och på tillägstid kom 2-2! Trots att matchen var betydelselös känns det ändå tungt att tappa matchen i slutet.

Positivt:

Mattia De Sciglio: Var mycket bättre än jag förväntat mig. Var lugn och trygg med boll, hade bra positionering och var ganska aktiv offensivt. Gjorde några misstag i dueller, men killen är 19 år.

Philippe Mexès: Otroligt bra idag! Läste spelet på ett bra sätt, framförallt i första halvlek. Nu har Bonera riktig konkurans om platsen bredvid Thiago Silva, och även Nesta när han är tillbaka.

Urby Emanuelson: Var en av de bästa spelarna idag. Mycket bolltrygg och stod för geniala passningar då och då.

Massimiliano Allegri: Var inte helt säker på förhand om han skulle satsa på de yngre spelarna, men det gjorde han. Trodde att Antonini skulle spela till höger eller Zambrotta, kul att De Sciglio fick chansen, och att han tog den verkligen.

Negativt:

Nocerinos skada; Hoppas att det inte är något allvarligt, han har verkligen varit grymt viktigt hitlls.

Slutet på matchen; Det var mycket bra försvarat fram tills slutskedet. Synd som sagt att släppa in två mål och bara få en poäng.