Fotbollen är som politik

Jag kommer ihåg hur Pato tog emot långbollen så elegant att han helt skakade av sig sin back och enkelt petade den under målvakten i mål, ett mål som blev hans allra första i Milan tröjan. Sedan försvann han bland alla spelare som omringade honom och kramade honom, ett helt vanligt fotbolls mål tills dess att spelarna släppte taget och Pato syntes till. Pato grät av lycka, han grät och försökte kommunicera med fansen samtidigt som han kysste Milanloggan på tröjan. Jag blir gråtfärdig nu så som jag blev då, nånting min morsa har svårt och förstå. “Lägg av sluta oroa dig för nåt som inte oroar sig för dig och tänk på skolan istället”, tycker morsan :) men man kan ju inte låta bli. Klart man bryr sig om och oroas för nånting som gör en lycklig

Men nu ska vi inte prata om mig och morsan utan om Pato och Milans januari månad. Fotboll är som politik, dagens närmaste vän blir snart din fiende och för att du ska lyckas måste du acceptera saker som du egentligen inte vill acceptera osv. Vad jag vill komma fram till är att jag alltid har sett Pato åldras i Milan, att han skulle avsluta sin karriär i Milan, men nu efter att hans framtid blivit osäker pga hans skador har även jag blivit osäker. Pato, killen som är gjord av glas har inte lika ljus framtid som för nåt år sen. Något är fel och man måste hitta felet. Så nu är jag öppen för bytet som chelsea hade förslagit, nämligen Torres mot Pato.

Jag vill ändra på Milans anfall, man ska ta bort Zlatan och köra med 3 olika anfallare, det finns många matcher som bevisar att det är effektivare.

När Zlatan är på plan måste alla spela för honom, han blir jävligt sur ifall han inte får bollen oftast också. När Milan inte har Zlatan på plan så blir plötsligt 3-4 andra spelare farliga presic som i Svenska landslaget. Statistiken är mycket tydlig, även vinsterna har en spec statistik. Vinster med Zlatan är oftast 1-0 och 2-1 vinster, vinster utan Zlatan brukar vara större vinster.

Men men jag är ingen Zlatan hatare utan det är bara min syn på fotbollen. Låt oss inte kritisera honom för mycket han är ändå en stor fotbollsspelare med mycket i bagaget.

Aja tillbaka till anfallet och min dröm. Förr var drömmen att man skulle sälja Zlatan, köpa 1-2 bra mittfältare och satsa på Pato-Robinho och Boateng bakom dem. Nu är det att Galliani och grabbarna rör om grytan i januari.

– Sälja Zlatan
– köpa in Bastian Schweinstiger
– byta Pato mot Torres
– köpa in Lass eller Khedira, kanske båda om Zlatan/real affären ryktet är sann
– behålla El Shaarawy (rykten säger att milan tänker använda honom i Montolivo affären)
– Tack för allt men hejdå Seedorf som faktiskt varit riktigt bra på sista tiden men jag har svårt och tro på en sån fortsättning
– Van Bommel bort

Abbiati
Abate – Nesta – Thiago – Taye
Aquilani – Khedira/Lass – Hamsik
Prince/Bastian
Torres – Robinho

Bänk: Mexes, Antonini, El Sharrawy, Ambrosini, Emanuelson och så får Allegri välja några st till också :).

Vad tror ni? Skulle inte min ide fungera? Va ska man ta bort vad ska man lägga till? …Ingenting är omöjligt, tänk om det blir så :o..

…och förresten vad tycker ni om Milan utan Zlatan?

Aja nu ska jag sluta drömma och koncentrera mig på att leta efter nyheter åt er :).

Glöm inte att Robinhos första mål i Milan tröjan kom 16-10-2010, kommer det en nu mot Palermo?

Njut av patos första mål för Milan så länge. Forza Milan

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen