Införrapport: Inter – AC Milan

Derby della Madonnina för tredje gången den här säsongen. Milan kommer in i matchen med en svag form och en tränare som är hårt kritiserad. Kan Milan vända sin form genom att besegra lokalrivalen?

Inter:

De blåsvarta har under säsongen åkt på en del plumpar men har ändå till skillnad mot Milan haft en hyfsat stabil form under säsongen utan att åka på en längre formsvacka.

Inter ligger för tillfället på en tredjeplats i tabellen efter Romas seger igår mot Empoli. Både Roma och Inter är 16 poäng bakom Napoli i toppen och Inter hoppas minska det gapet litegrann efter detta derby.

Skadelistan verkar tom och Inzaghi ser ut att ha full trupp att tillgå när laget ska tas ut. Den enda som är tveksam till start är Brozovic då han precis är tillbaka i träning efter en skada.

Möjlig startelva för Inter (3-5-2): Onana, Skriniar, Acerbi, Bastoni, Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco, Lukaku, Lautaro.

AC Milan:

Efter sex matcher i rad utan seger är Rossoneri i ett stort behov av en vinst. Trots formen så får Milan gå in i matchen med inställningen att derby alltid är ett derby.

Pioli har under senaste tiden varit väldigt kritiserad men han uttrycker att det har varit en bra träningsvecka och att laget går in i derbyt med en stark tro på deras matchplan.

Skadelistan har dock blivit längre då Bennacer och Tomori fyller på listan som sedan tidigare innehåller namn som Maignan och Ibrahimovic.

Möjlig startelva för AC Milan (4-3-3): Tatarusanu, Calabria, Kjaer, Kalulu, Theo, Pobega, Tonali, Krunic, Saelemaekers, Giroud, Leao.

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit två raka Serie A-derbyn och kan för första gången sedan 2002-2004 vinna tre raka ligamöten mot Inter.
  • Milan släppte in 18 mål i januari 2023. Det är det mesta de har släppt in under en månad någonsin.
  • Giroud kan bli den första Milan-spelare att göra mål i sina tre första Seria A-matcher mot Inter.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen