Pioli: I den första halvleken gjorde vi allting fel

AC Milans huvudtränare Stefano Pioli berömde sitt lags reaktion i kvällens 2-2-match mot Lecce, men medgav att laget föll offer för undvikbara misstag.

Pioli gav sin syn på inledningen utav matchen och lagets uppryckning i andra halvlek:

– I den första halvleken gjorde vi allt fel som vi kunde göra fel. Vi gjorde misstag som kunde undvikas och sedan blev matchen komplicerad. Vi hade en bra reaktion, vi kunde till och med ha vunnit i slutändan, men vi måste göra det mycket bättre.

Om Supercoppa-finalen på onsdagen påverkade lagets attityd i matchen mot Lecce:

– Onsdagens match påverkade inte. Vi kommer inte med segrar i bagaget, utan från besvikna resultat och därför förväntade jag mig en annan start. Vi måste ha kvalitet och luciatänkande för att hålla oss enligt planen bättre, vilket vi gjorde i den andra halvleken.

Om Theos byte:

– Jag kunde ha bytt ut många andra spelare i pausen. Jag försökte ändra för att förbättra mitt spel på flankerna och därför tog jag ut Theo och Saelemaekers.

Piolis syn om laget i sin helhet:

– Det är alltid svårt om laget är för oroligt eller för lätt. En liten oro är bra för mig före matchen. Vi missade effekten av matchen. Vi ligger i linje med förra säsongen, men ee kunde säkert ha gjort det bättre sedan omstarten av säsongen.

– Vi måste göra bättre ifrån oss, vara mer exakta och undvika misstag som försvårar spelet. Vi måste förbättra oss. Kvällens prestation måste analyseras för att förstå vad som inte fungerade.

Om att spela med två anfallare:

– Det kan vara en lösning i vissa matcher, även om det inte är lätt att spela med två centrala anfallare och Leao på kanten. Man kan göra vad som helst, man måste bara ha tillgängligheten och energin för att tåla den här typen av spel.

Om Giroud:

– Var han trött? Han verkade inte trött för mig.

Om marknaden:

– Klubben har redan uttryckt sig. Spelarna kommer tillbaka från skador. Jag hoppas att Rebic är redo spel till Supercoppa för att få fler lösningar. Origi gör det bra nu, jag hoppas att Ibra också kommer tillbaka snart.

– Vi är redo, vi har inga brister i truppen, vi är starkare och mer övertygade som helhet. Vi saknar spelare som också är ledare. Nu måste vi analysera den första halvleken och börja från den andra halvleken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer