Pioli: Viktig match men inte avgörande”

Tränaren Piolis och Alexis tankar dagen före AC Milan-Dinamo Zagreb.

Matcherna avlöser varandra och efter en Serie A-helg är det dags för Champions League återigen. AC Milan tar emot Dinamo Zagreb i den andra omgången av grupp E i en viktig och tuff match. Stefano Pioli och Alexis Saelemaekers lyfter sina tankar i gårdagens presskonferens på Milanello, kvällen före matchen.

Pioli

Om att spela i Europa

Om vi spelar på en hög nivå, både i Italien och i Europa, så kan vi vinna alla våra matcher. Förra året mot Atletico så spelade vi bra i båda matcherna, en vann vi och en förlorade vi. Vårt mål är att spela på en hög taktisk, teknisk och mental nivå. Laget mår bra, jag har koll på hur många minuter varje spelare har i sig, vi saknar några spelare men vi har fått tillbaka Krunic.

Om Dinamo Zagreb

Imorgon har vi en viktig match som vi behöver möta med en vilja att vinna. Vi har ambitionen att nå ut till vår fulla potential på planen i den här matchen, och även om den inte är avgörande så är den väldigt viktig för oss. Dinamo Zagreb är ett lag som vann över Chelsea och spelar en effektiv defensiv fotboll. I Kroatiska ligan snittar de tre mål per match, men mot Chelsea spelade de annorlunda men väldigt bra genom att vänta ut motståndaren och hota med kontringar. De är snabba med två anfallare av väldigt hög kvalitet som kompletterar varandra på ett bra sätt.

Om enskilda spelare

Det är synd men ingen katastrof med Origi. Vi har bra koll på hans kvaliteter och det är en spelare vi verkligen ville ha. Det är synd att han inte är tillgänglig men vi hoppas att han kan komma tillbaka efter uppehållet. Leao? Han kan alltid göra bättre, vi kräver mer även om jag tycker att han har presterat på en imponerande nivå, från ett fysiskt och mentalt perspektiv. Leao bestämmer riktningen för det här laget, när han har bollen kan han alltid bestämma saker. Varje match är annorlunda och imorgon behöver han vara bra på att ta rätt beslut.

Om anfallsuppsättningen

Olivier är alltid glad att få spela. Charles gör det bra, förra året spelade han några matcher som anfallare i Champions League med Club Brugge. Om vi behöver så kan vi använda honom högre upp i banan. Vi saknar några nyckelspelare i Rebic och Origi vilket gör att vi inte har kunnat rotera lika mycket som jag hade önskat. Vi har fått en bra start på säsongen. Vi vill få ut maximalt från kommande två matcher eftersom att vi spelar framför våra fantastiska fans som i flera år har skapat en energi på San Siro som vi har tagit till vara på.

Saelemaekers

Om sitt debutmål

Att göra mål i Champions League är något jag drömt om sedan jag var ett barn och att få förverkliga det var en stor stund för mig. Nu är det viktigaste att vi spelar bra som ett lag och vinner matcher.

Om konkurrens

Det är viktigt med konkurrens på din position, en med mycket kvalitet som Junior, för det får dig att ge ditt allt under träning för att förtjäna att få starta. I storklubbar är det normalt att ha konkurrens. Jag respekterar tränarens beslut. Det enda jag vill är att spela, det spelar ingen roll vilken position, jag kommer alltid göra mitt yttersta. Jag tror inte jag har nått min topp ännu utan jag kan fortfarande utvecklas.

Om mentalitet

Varje match är viktig för oss, vi är inte alltför oroliga över vad Dinamo har åstadkommit tidigare. Vi behöver spela med passion och med vår mentalitet. Det viktigaste för oss är att spela på våra styrkor. Vi är ett bra lag och vi kan vinna många matcher. Vi har redan visat förra året att vi är en familj på planen.

Om CDK

Charles gör det väldigt bra, jag har hjälpt honom med saker utanför planen för det är inte lätt att integreras in till en ny stad. På planen är han en fantastisk spelare och jag är säker på att han hittar ett sätt att bidra till laget på.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen