Införrapport: Milan – Napoli

Ikväll vankas det stormöte på San Siro när Milan tar emot ett formstarkt Napoli.

Två hittills obesegrade lag drabbar idag samman när Piolis mannar gästas av Spallettis Napoli. Båda lagen kommer ifrån varsin vinst i Champions League under veckan, efter att Milan besegrat Dinamo Zagreb med 3-1 hemma i Milano och Napoli bortaslagit Rangers med 3-0. Tittar vi på tabellen i Serie A hittar vi både Milan och Napoli med 14 inspelade poäng på de inledande 6 matcherna, och i delad serieledning tillsammans med Atalanta. Skulle Milan vinna ikväll finns det goda möjligheter till att man går in i det stundande landslagsuppehållet som ensamma serieledare, då Atalanta har en tuff bortamatch mot Roma att se fram emot senare idag.

AC Milan:

Det är ett Milan som tvingas ställa upp med flera nyckelspelare frånvarande ikväll. Zlatan Ibrahimovic och Alessandro Florenzi är fortsatt långtidsskadade, samtidigt som Divock Origi och Ante Rebic inte hunnit återhämta sig från sina respektive skavanker. Men framförallt saknar man Rafael Leao, som drog på sig två gula kort i den senaste ligamatchen mot Sampdoria. Trots att avsaknaden av Leao svider i en match av denna rang måste det sägas att en av Piolis främsta styrkor som tränare är förmågan att formera om laget vid stora spelaravbräck. I Leaos frånvaro är det många som hoppas på att Charles De Ketelaere ska axla en större del av det offensiva ansvaret. De Ketelaere, som värvades för stora pengar i somras, har ännu inte hittat nätet i milantröjan och trots att det stundtals blixtrat till runt belgaren är det nog många som hoppats på mer. Det är onekligen en spelare med mycket fotboll i sig, det återstår att se om han lyckas få ut hela sin potential ikväll.

Milans troliga startelva (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Tomori, Kalulu, Hernandez; Bennacer, Tonali; Messias, De Ketelaere, Saelemaekers; Giroud

Napoli:

Precis som Milan har Napoli haft en väldigt pigg start på säsongen. Man toppar inte bara Serie A, utan leder även sin grupp i Champions League, och man chockade Europa när man sopade mattan med de engelska jättarna Liverpool med 4-1, en match som sett till skapade chanser hade kunnat sluta ännu värre för det röda laget från Merseyside. Säsongens utropstecken för gästerna har utan tvekan varit den nyinköpta yttern Khvicha Kvaratskhelia. Mannen med det svåruttalade namnet, som givits smeknamnet “Kvaradona”, har under säsongstarten blivit en av Europas mest omtalade spelare, efter 4 mål och 1 assist i Serie A. Kvaratskhelia mot Calabria blir en nyckelduell i kvällens match, och det ska bli intressant att se hur milankaptenen ska handskas med den georgiska yttern.

Även Napoli har ett stort avbräck värt att notera, rekordvärvningen Victor Osimhen skadade sig mot Liverpool och kommer inte till spel ikväll.

Napolis troliga startelva (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Rui; Anguissa, Lobotka, Zielinski; Politano, Raspadori, Kvaratskhelia

Intressant fakta:

  • Milan är obesegrade i 22 raka matcher i Serie A, den längsta sviten i de fem europeiska toppligorna.
  • Napoli har vunnit 8 av sina 10 senaste matcher i Serie A.
  • Milan har inte slagit Napoli på hemmaplan i Serie A sedan 2014. Den matchen slutade 2-0 efter mål av Menez och Bonaventura.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen