Redaktionens spelarbetyg: Hellas Verona – Milan

Maignan – 6,5: Hade inte mycket att göra idag. Målet var han chanslös på.

Calabria – 6,5: Var nära att göra sitt åttonde mål för klubben efter en fenomenal genombrytning i första halvlek, men Montipo i Verona-målet var med på noterna och avvisade skottet. Manar på laget i rollen som lagkapten och står också för en stabil insats defensivt.

Kalulu 7 – Vilket mittlås Kalulu har bildat tillsammans med Tomori. Har tidigare visat sina offensiva kvalitéer som ytterback, men vågade idag även bidra högre upp i planen som mittback. Stundtals lite osäker i den mer offensiva mittbacksrollen och det visar sig när han inte kommunicerar tillräckligt bra med Calabria i en situation som sedermera leder till Hellas Veronas 1-0 mål.

Tomori – 7,5: Visar pondus när han står för ett par viktiga brytningar. En bra insats helt enkelt.

Hernandez – 6: Inte lika framträdande som han brukar vara, men gör det överlag bra både defensivt och offensivt.

Tonali – 8: Det blev nästan ett hattrick, men två mål är inte fy skam det heller. Fick prova på en ny roll som falsk nia och det gjorde han givetvis med bravur och han tycktes trivas där framme. Föll sedan bakåt i planen under andra halvlek när Milan säkrade resultatet. Redaktionens MOTM.

Kessie – 6,5: En stabil match från ivorianen som tycks trivas bättre längre ner i planen än vad han gör högre upp.

Krunic – 7: Många var vi nog som trodde att vi skulle få se bosniern i en offensiv roll idag, men så blev det icke. Istället axlade Krunic Tonalis “vanliga” mittfältsroll som defensivt ankare. Det gjorde han utan några problem och han var ett av flera utropstecken idag.

Saelemaekers – 6,5: Många höjde nog på ögonbrynen när Saelemaekers fick starta istället för Messias idag, men belgaren var motiverad och det gav sitt yttersta för att Milan skulle vinna idag. Verkar ha hittat tillbaka till sin form från förra säsongen och det ska vi vara glada för.

Leao – 7,5: Finns det någon som är bättre på att vinna 1-1 dueller än Leao? Idag visade han varför jag ställer denna fråga och med två målgivande passningar är han tongivande i denna väldigt viktiga seger.

Giroud – 6: Relativt osynlig matchen igenom och lyckas inte heller vinna de dueller han vanligtvis brukar vinna.

Tränare och avbytare:

Rebic – 6: Hade liksom Giroud det tufft mot Hellas Veronas backlinje, men slet på i vanlig ordning. Står för en godkänd insats.

Messias – 7: Samspelet med Florenzi klickade och brassen fick därför en assist tillskriven på kontot. Har varit starkt kritiserad under säsongen, men har fått ett litet uppsving de senaste matcherna inklusive denna.

Bennacer – 6: Ersatte Krunic och tog över Tonalis offensivare roll. Kommer inte helt och hållet till sin rätt utan ser stundtals lite vilsen ut. Men överlag gör han en godkänd insats.

Florenzi 7: Spelade egentligen för kort tid för att kunna betygssättas. Men det var ett briljant mål han stod för och det i sig ger ett högt betyg.

Ibrahimovic – Spelade för kort tid för att betygssättas.

Pioli – 7: Ställde lite oväntat upp med Krunic och Saelemaekers från start – spelare som inte kommit till sin rätt på planen på sistone. Det skulle dock visa sig vara rätt drag och båda två stod för fina insatser. Manade på sitt lag och visade passion på sidlinjen och till slut ledde han sitt lag till en övertygande seger.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen