OFFICIELLT: Ibrahimovic har genomgått ny knäoperation

Zlatan Ibrahimovic har haft stora skadeproblem under de två senaste säsongerna, men kanske främst i den senaste. Svensken har bland annat dragits med problem i sitt vänstra knä, samma knä som han opererade förra sommaren. Nu meddelar AC Milan, på sin officiella hemsida, att 40-åringen har genomgått en ny operation på knät.

Det har varit mycket spekulationer om Ibrahimovics framtid de senaste månaderna, huruvida han kommer fortsätta spela en säsong till eller lägga sina skor på hyllan. Den gångna säsongen, som blev en succé för Milan, spelade den 40-årige svensken 23 ligamatcher, varav endast elva från start. På de matcherna gjorde Ibrahimovic ändå godkända åtta mål och tre assist.

Under de sista nio matcherna av säsongen startade Zlatan Ibrahimovic inte en enda match, utan hoppade istället in i åtta av dem. Anledningen till det uppgavs då vara att han hade problem och smärta i sitt vänstra knä, men att han ändå ville vara tillgänglig för tränaren Stefano Pioli. Problemet i det vänstra knät har inte förbättrats, och det rapporterades att det kunde bli en ny operation efter säsongen. Det kan också vara värt att notera att svensken gjorde en operation på just sitt vänstra knä förra sommaren, som gjorde att han missade EM-slutspelet bland annat.

En ny operation har nu genomgåtts, skriver Milan på sin officiella hemsida. Ibrahimovic genomgick operationen på sjukhuset Jean Mermoz i Lyon, och utfördes av läkaren Bertrand Sonnery-Cottet. Milans mediciniska chef Stefano Mazzoni närvarade också under operationen, skriver klubben. Man skriver också att operationen var planerad sedan ett tag tillbaka.

Rehabiliteringstiden uppskattas vara runt 7-8 månader, som sätter stora frågetecken kring 40-åringens fortsatta framtid i Milan och sin spelarkarriär.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer