Pioli: “Vi kämpar för att vinna Scudetton”

Milan är fortsatt med i striden om Scudetton och nästa match i kampen är borta mot Lazio imorgon kväll. Stefano Pioli hade presskonferens inför matchen tidigare idag och här samlar vi några av de svar som tränaren gav. 

– Vi förstår vilken väg vi tar och läget vi är i. Med fem matcher kvar att spela, kämpar vi för att vinna Scudetton. Vi är fokuserade på imorgon. 

– Våra fans har redan vunnit Scudetton, de är fantastiska. De motiverar oss, stimulerar oss och ger oss energi. Att kunna ha så många där imorgon kommer ge oss en ännu större boost.  

Zlatan Ibrahimovic har missat de tre senaste matcherna på grund av en överbelastning i hans vänstra knä, och Ante Rebic missade matchen mot Inter på grund av ett problem i ett av sina knän. Pioli gav en positiv uppdatering om de två spelarna på presskonferensen.

– Zlatan är fortfarande kärnan i det här laget. Hans viljestyrka är orubblig. Det han gör för att kunna vara tillgänglig och hjälpa är otroligt. Han gjorde det bra på gårdagens träning och kommer att resa dit med oss, precis som Ante som gör det bra. Vi är redo för morgondagens match. 

Det har under veckan spekulerats om att Milan kan vara på väg att få nya ägare, företaget Investcorp. Men om förhandlingarna mellan nuvarande ägaren Elliot och Investcorp ville inte Pioli kommentera. 

– Vi är inne i ett viktigt läge i ligan, med ett företag och klubb som alltid är närvarande. Vi är väldigt solida just nu, men framtiden är inte en fråga som man ska lägga till mig. 

I tisdags förlorade Milan stormötet mot Inter i andra mötet i Italienska Cupens semifinal med 3-0, som gjorde att man missade chansen att ta sig till final och därmed ha möjligheten att ta en titel.  

– Det är väldigt viktigt (att det är match kort tid efter derbyt), vi vet att ju närmare vi kommer till slutet av säsongen, desto mer kommer resultatet betyda. Det betyder ingenting om laget är besvikna eller inte, morgondagens match är viktig och vi är så redo som vi kan bli.

– Att förlora derbyt gjorde oss besvikna och var inte bra för oss, men det är en annan turnering som inte kan påverka tabellen i Serie A. Jag tycker att vi var dåliga i viktiga perioder av matchen. Nu ska vi ta tillvara på den här möjligheten. 

Ismael Bennacer ådrog sig en vristskada i derbyt och Pioli bekräftade tyvärr på presskonferensen att han inte kommer att komma till spel imorgon. 

– Han arbetar hårt för att bli en ännu bättre spelare, men han kommer inte att vara tillgänglig imorgon eftersom han skadade sig i derbyt. 

Matchen mot Lazio på Stadio Olimpico börjar klockan 20.45 imorgon och sänds på C More Fotboll och C More Stream. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen