Redaktionens spelarbetyg: Milan – Juventus

Nedan följer redaktionens spelarbetyg från Milans mållösa match mot Juventus.

Maignan 5.5: Svår att betygsätta då Juventus går ifrån denna match utan ett skott på mål. Men kommer ut fint på ett par inlägg och trygg med bollen vid fötterna.

Calabria 6: Rör sig upp och ner längst högerkanten med bravur, och det syns tydligt att han saknats i Milan under hans frånvaro. Blir nerriven av Alex Sandro tidigt i matchen i en situation som mycket väl kunde blivit straff.

Kalulu 5.5: Gör det klart godkänt som mittback idag. Är stundtals lite slarvig i positionsspelet men kompletterar detta med sin fart och sin styrka.

Romagnoli 6: Kaptenen växer verkligen in i matchen efter en lite skakig start. Står rätt på många av Juventus inspel i straffområdet och lyckades neutralisera Juventus offensiv väl.

Hernandez 6.5: Kanske Milans allra största offensiva hot för kvällen och kom närmast till att hota Juventus med sin fart och sitt skott. Även säker i det defensiva idag.

Krunic 5: Väldigt anonym insats av Rade. Gör inga större misstag, men verkligen ingen superinsats.

Tonali 6.5: Den unga mittfältsgeneralen fortsätter att briljera genom sitt hårda slit och fina teknik. Vinner väldigt mycket boll och distribuerar den väl. Redaktionens MOTM.

Messias 4.5: Spelar med väldigt lågt självförtroende just nu. Sänker tempot när han har bollen vid fötterna och hotar väldigt lite. Den offensiva högerkanten fortsätter att vara ett stort problem för Milan.

Diaz 5.5: Ett steg i rätt riktning för Brahim, men fortfarande inte på den nivå man hade hoppats på. Kombinerar fint med sina lagkamrater och har ett par fina sekvenser där han dribblar förbi en juventusspelare, men det leder inte till några större målchanser.

Leao 6: Har blivit den spelare Milan vänder sig till när man försöker skapa chanser och visar återigen varför ikväll. Försöker konstant utmana när han utgår från sin vänsterkant och får även Milans vassaste möjlighet i matchen. Blir dock mindre involverad i andra halvlek och blir sedan utbytt med kvarten kvar att spela.

Ibrahimovic: Spelade för lite för att bedömas, utgår skadad i första halvlek.

Inhoppare och tränare

Giroud 5.5: Tar Zlatans plats i anfallet redan i första halvlek. Vinner ett par tuffa dueller mot Juventus mittbackspar, hamnar lite snett ibland i samspelet med sina lagkamret.

Bennacer 6: Piggt inhopp av Bennacer som för bara några dagar sedan befann sig i Kamerun för afrikanska mästerskapen. Vinner många dueller och spelar med hög energi.

Saelemaekers 5.5: Utmanar sina motståndare med mer fart än vad Messias gjort tidigare i matchen och bryter sig ibland igenom. Har ett fint inlägg till Giroud men är utöver det fortsatt svag när det kommer till den sista aktionen.

Florenzi: Spelade för lite för att bedömas.

Rebic: Spelade för lite för att bedömas.

Pioli 5: Ställer inte upp med någon kontroversiell startelva, men den är inte självklar. Messias har varit svag de senaste matcherna och trots Saelemaekers offensiva svagheter hade han kanske varit bättre att ha från start denna match. Även Krunic närvaro i startelvan kan diskuteras trots frånvaroproblemen, och Rebic hade eventuellt kunnat bytas in istället för Giroud i första halvlek, men det är lätt att vara efterklok. Milan skapar väldigt lite chanser denna match och gick inte för någon större forcering mot slutet. Man verkar nöja sig med 1 poäng vilket inte riktigt går i linje med klubbens ambition att utmana om Scudetton, och trots det tuffa motståndet känns det som 2 förlorade poäng.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen