Redaktionens spelarbetyg: Milan – Genoa

Nedan följer redaktionens spelarbetyg från Milans avancemang i cupen, efter vinst mot Genoa efter förlängning.

Maignan 5.5: Kan väldigt lite göra vid Genoas ledningsmål. Står för några fina räddningar men har inte alltför mycket att göra mellan stolparna.

Kalulu 5.5: Börjar som högerback men tvingas flytta in i mitten väldigt tidigt. Gör en godkänd insats.

Tomori: Spelade för lite för att bedömas då han tvingades till byte i första halvlek på grund av skada. Suck.

Gabbia 5: Testas inte alltför mycket då Milan ägde mycket boll, men gör det bra i passningsspelet. Blir stundtals lite passiv när Genoa anfaller.

Hernandez 6.5: Kändes lite slarvig i första halvlek och blir bolltittande vid Genoas öppningsmål, men ju längre matchen gick desto starkare blev han. Stort hot offensivt och avslutar matchen med två assist.

Krunic 4: Kändes som en fisk ur vatten på innermittfältet idag. Svag i både offensiven och defensiven.

Tonali 6.5: En av få som kunde hålla huvudet högt efter första halvlek. Stark insats matchen igenom med mängder av bollvinster och fina passningar.

Messias 4.5: Svag match av brassen som misslyckades med flera dribblingsförsök och enkla passningar.

Maldini 5: Det kändes som att Maldini övertänkte för mycket ute på planen och spelade stundtals onödigt svårt. Blev lite bättre i början av andra halvlek men att han blir utbytt efter timmen spelad var ändå befogat.

Rebic 5: Gör sin första start på väldigt länge och det märktes att han var rostig. Har fina intentioner men det gick aldrig hela vägen för Ante.

Giroud 6: Tar Milan till förlängning efter en otrolig nick. Fortsätter vara ganska osynlig i spelet utanför straffområdet men bevisar hans styrkor genom kvitteringsmålet.

Inhoppare och tränare

Florenzi 5.5: Får komma in i första halvlek och fortsätter att göra det bra på sin högerkant.

Bakayoko 4.5: Var väldigt slarvig i spelet med boll men helt ok i det defensiva.

Leao 6.5: Hans inhopp gav ett trött och långsamt Milan energi och hotade konstant utifrån sin vänsterkant. Ger Milan ledningen med en otroligt vacker chipp (om det var menat som ett skott eller ej låter vi vara osagt). Redaktionens MOTM.

Diaz 5: Fortsätter att vara ojämn. Gör verkligen ingen bländande insats och tappar en del boll, men står för ett par fina sekvenser.

Saelemaekers 5.5: Blandar och ger när han kommer in. Gör ett mål och är nära att spela fram till ett annat.

Roback: Spelade för lite för att bedömas, men får göra sin debut för Milan i tävlingssammanhang. Grattis Emil!

Pioli 5.5: Roterar startelvan en del i denna cupmatch och det märktes på spelet, framförallt i första halvlek. Kunde eventuellt gjort några byten redan i halvlek för att undvika en förlängning, men undvek fiasko i slutändan och tog Milan vidare till nästa runda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer