Redaktionens spelarbetyg: Milan – Porto

Här nedan följer redaktionens spelarbetyg.

Tatarusanu 6 Håller Milan kvar i matchen med ett par fina räddningar.

Calabria 5.5 Har en jobbig första halvlek mot Portos anfallare, byts ut i halvtid med en förmodad skada, hoppas det inte är allvarligt.

Tomori 6 Bäst utav mittbackarna idag.

Romagnoli 5.5 Kaptenen åter tillbaka i startelvan, gör en godkänds insats.

Theo Hernandez 5.5 Är ett ständigt offensivt hot men slarvar en hel del i försvaret idag.

Bennacer 5.5 Mycket slarv och nonchalant spel i första halvlek, tappar bollen lite väl enkelt som leder till Portos 0-1 mål tidigt i matchen.

Tonali 6.5 En utav få ljusglimtar idag, gör en bra match och vinner mycket boll och står för fina brytningar när Porto försöker kontra. Redaktionens MOTM.

Saelemaekers 5 Har hamnat i en formsvacka som vi hoppas han kan ta sig ur snart. Räcker inte bara att springa mycket hela tiden.

Diaz 5.5 Känns inte helt återställd efter covid, tyvärr. Ser inte lika pigg ut som han gjort i inledningen utav säsongen.

Leao 5.5 Portugisen verkar inte heller han vara pigg ikväll. Utmanade inte lika mycket varken med boll eller djupled som vi har blivit vana vid.

Giroud 5.5 Är som bäst i straffområdet, men idag kommer det tyvärr inte så mycket bollar in för honom att jobba på. Har ett tungt skott som Portos målvakt får sträcka ut rejält på i första halvlek.

Avbytare och tränare.

Kalulu 6 Kalulu får ersätta Calabria i halvlek och gör en bra match, kändes spelsugen och gör det viktiga 1-1 målet.

Kessie 5.5 Får ca 20 minuter i benen idag, utmärker sig inte speciellt mycket.

Krunic 5.5 River och stör motståndarna som vanligt, men hotar inte så mycket offensivt.

Ibrahimovic 5.5 Får en kvart idag för att inte riskera något inför derbyt i helgen. Blir direkt farligare med Ibra på plan.

Maldini Spelade för kort tid för att bedömas.

Pioli 6 Väljer att vila en hel del viktiga spelare inför derbyt, lyckas ändå få med sig 1 poäng i en match där Milan inte spelade bra.