Skadeuppdatering inför matchen mot Hellas Verona

Milan har startat ligasäsongen på ett strålande sätt, med fem segrar och en oavgjord på de sex första omgångarna. Men precis som förra säsongen börjar skadelistan bli oroväckande lång. Här försöker vi ge de senaste uppdateringarna kring samtliga skadade spelare inför lördagens match mot Hellas Verona.

Mike Maignan: Den 26-årige fransmannen har imponerat i målet sedan han anlände till Milan inför säsongen. Igår kväll meddelade klubben, via MilanNews, att Maignan ska genomgå en handledsoperation, efter att ha haft lite problem efter matchen mot Liverpool den 15 september. Enligt de första uppgifterna från Gazzetta dello Sport uppgavs han bli borta i endast 10-15 dagar, men de senaste uppgifterna från tidningen är att fransmannen blir borta i upp till två månader.

Allt detta har lett fram till att Milan är på väg att göra en värvning på målvaktspositionen. 38-årige Antonio Mirante som nu är fri agent efter att ha lämnat Roma efter förra säsongen.

Alessandro Plizzari: Den 21-årige målvakten gjorde en knäoperation i september, där rehabiliteringstiden uppges vara runt tre månader.

Alessandro Florenzi: För ungefär två veckor sedan meddelade Milan att 30-årige Florenzi hade genomgått en lyckad knäoperation. Den förväntade återhämtningsperioden ligger på runt 30 dagar.

Davide Calabria: Den senaste rapporten från MilanLive säger att Calabria har tränat individuellt på Milanello, efter att ha känt smärta i en muskel. Det finns hopp om att högerbacken kommer kunna vara med i truppen till lördagens match mot Verona.

Theo Hernandez: Fransmannen har testat positivt för covid-19, meddelade Milan tidigare idag på sin officiella hemsida. Han kom nyligen tillbaka från landslagsuppehåll, där han spelade för det franska A-landslaget.

Tiemoué Bakayoko: Den franske mittfältaren skadade sig i matchen mot Lazio den 12 september, och skadan har tagit längre att återhämta sig från än förväntat. Just nu finns det inga rapporter om när han kan vara tillbaka.

Rade Krunic: 28-åringen drog på sig en vadskada efter en landslagssamling med Bosnien i september, och förväntades vara tillbaka efter bara någon vecka. Men återhämtningen har inte gått som förväntat, och precis som för Bakayoko så finns det inga nya uppdateringar om när han kan vara tillbaka på planen.

Junior Messias: Den 30-årige yttern gjorde sin debut för Milan mot Atalanta innan landslagsuppehållet, men kommer nu missa de kommande matcherna på grund av en muskelskada. MilanNews skriver att brasilianaren förväntas missa matcherna mot Hellas Verona, Porto och Bologna. Nya tester ska göras om drygt en vecka.

Zlatan Ibrahimovic: Svensken har haft enorma problem med skador det senaste året och har endast spelat 30 minuter totalt den här säsongen. Den senaste skadan kom inför matchen mot Liverpool den 15 september. 40-åringen har känt smärta i hälsenan sedan dess och har inte velat ta några risker utan kommer endast spela om han är hundra procent återställd. Enligt MilanNews är en återkomst nära. Däremot är det inte troligt att han är tillbaka redan till lördagens match, då han fortfarande tränar på egen hand. Ibrahimovic uppges sikta på att vara tillbaka i matchtruppen mot Porto den 19 oktober.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen