Inför: AC Milan – Hellas Verona

Serie A är äntligen tillbaka efter 2 veckors uppehåll när Milan gästas av Hellas Verona klockan 20.45.

AC Milan: 

Milan är fortsatt obesegrade i ligan efter 7 omgångar spelade och befinner sig på andraplats i tabellen. Innan landslagsuppehållet tog Milan en blytung seger borta mot Atalanta efter mål av Calabria, Tonali och Leao. På San Siro är man fortsatt hundraprocentiga och Piolis mannar vill givetvis bygga vidare på den fina hemmaformen ikväll. 

Skador och sjukdom fortsätter vara ett jätteproblem för Milan. Under landslagsuppehållet tvingades Mike Maignan till operation pga en skada i handleden och blir troligtvis borta året ut. Veteranen Antonio Mirante värvades in för att öka bredden på målvaktssidan, dock kommer 38-åringen inte till spel idag då han behöver mer tid att acklimatisera sig till sin nya klubb. Två av Milans starkaste spelare under säsongsinledningen, Theo Hernandez och Brahim Diaz, har båda smittats av Covid-19 och kommer därför inte till spel ikväll. De ansluter alltså Junior Messias, Alessandro Florenzi och Tiemoue Bakayoko i sjukstugan. 

Lyckligtvis nog har man även hunnit få tillbaka lite spelare under uppehållet. Zlatan Ibrahimovic, Rade Krunic och Olivier Giroud är alla tillbaka i matchtruppen, och preliminära startelvor tyder på att Giroud kommer till spel från start. 

Hellas Verona:

Hellas Verona har haft en turbulent start på säsongen. Man valde att sparka Eusebio Di Francesco från tränarbänken efter 3 raka förluster under säsongsinledningen och tog istället in Igor Tudor. Tudor har lyckats vända på skutan och efter den katastrofala starten är de nu obesegrade i deras 4 senaste matcher. Under den tiden har de bland annat slagit ett starkt Roma med 3-2. I nuläget befinner man sig på en tolfteplats i tabellen. Efter Tudors inträde har Verona blivit ett otroligt målfarligt lag, med 12 mål gjorde under de 4 senaste omgångarna. Deras senaste match hemmaslog de Spezia med hela 4-0. Det ska dock vara sagt att trots att offensiven varit mycket stark i Verona har defensiven varit mycket svajig. På de inledande 7 omgångarna har man släppt in 14 mål, och trots den långa skadelistan är känslan att Milan bör få hål på Verona ikväll. 

Ivan Ilic och Gianluca Frabotta har båda behövts handskas med skador och är osäkra till spel. Något som är noterbart är att milanbekanta Nikola Kalinic numera håller hus i Verona. Kalinic har haft en pigg start på säsongen med 3 mål på 5 matcher. 

Snabba fakta:

Milan:

  • Milan har bara släppt in 5 mål i ligan, näst minst efter Napoli (3)
  • Milan är obesegrade i 12 raka ligamatcher. Senaste förlusten kom borta mot Lazio den 26 april.
  • Milan är obesegrade i 5 raka matcher mot Hellas Verona. Senaste förlusten kom i December 2017.


Hellas Verona: 

  • Verona har inte vunnit en bortamatch på deras sju senaste försök.
  • Verona höll nollan deras senaste ligamatch (4-0, Spezia) deras blott andra hållna nolla 2021. 
  • Senaste matcher dessa lagen emellan slutade 2-0 till Milan efter mål av Rade Krunic och Diogo Dalot.
  • Serie A: AC Milan – Hellas Verona
  • Arena: San Siro
  • Avspark: 16/10/21, klockan 20.45
  • TV: C More Fotboll, C More stream
  • Domare: Alessandro Prontera

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer