Pioli: “Matchen mot Atletico är viktig men inte avgörande”

Milan närmar sig sitt andra möte i Champions League, denna gång möter de Atletico Madrid hemma på San Siro. Efter förlusten borta mot Liverpool är Milan allt mer törstiga på en vinst säger Pioli i presskonferensen inför mötet:

— Vi möter ett väldigt starkt och stabilt lag som tränas av en mycket bra tränare och består av flera duktiga spelare. Vi kommer behöva hålla en hög ribba under matchens gång och hålla fokuset matchen ut.

Det är en viktig match men Pioli förklarar att den inte är avgörande nu i gruppspelsfasen:

— Matchen mot Atletico är viktig men inte avgörande. Vi genomgår upplevelser som är helt nya för oss och vi är på väg till att göra otroliga saker ifrån oss. Vi har ett ungt lag och detta ger oss många fördelar, det som vi saknar i erfarenhet jämnar vi ut med nya tankar, idéer och entusiasm, något som våra supportrar ger oss.

Gruppspelet innebär många komplicerade matcher men tränaren har en klar plan för hur laget ska ta sig vidare:

— Vi vill styra våra matcher, tanken var att vi skulle göra det mot Liverpool men mötet var allt mer taktiskt komplicerat under matchens gång. När man vill ha kontroll över matcher så finns det alltid en chans att man möter ett lag som tvingar en till andra lösningar. Vi kommer möta ett väldigt moget lag med spelare som kan slå till när som helst.

Pioli har inte gett upp på matcherna som väntar på storscenen och han vill höja ribban:

— Vi vill vara konkurrenskraftiga och bland de starkaste lagen i Europa. Någonting saknades i Liverpool och nu har vi möjligheten att bevisa att vi har lärt oss konsekvenserna från den matchen. Matchen på Anfield var väldigt lång, imorgon måste vi spela bra under alla 90 minuter.

En nyckelspelare kan vara Brahim Diaz som har utvecklats mycket under säsongsstarten:

— Vi tvekade aldrig på Diaz talanger. Det som han göra bra är att han är duktig på att anfalla och hitta ytor, han hjälper laget både i defensiven och offensiven.

Flera spelare är tveksamma om de kommer kunna delta i matchen idag efter helgens vinst i La Spezia:

— Giroud? När man spelar på den här nivån tappar man lätt rytmen när man inte fått spela på två veckor. Minuterna som han fick mot Spezia var viktiga för honom och hans läge kommer förbättras inom de kommande matcherna. Det sista träningspasset inför den här matchen kommer vara avgörande för Florenzi och Kjaer. De andra spelarna som är skadade kommer nog återhämta sig efter landslagsuppehållet.

Den goda starten på den här säsongen tyder tränaren bero på inget annat än det goda förhållande som han har till sina spelare:

— I min värld så tror jag inte att det förhållande som jag har till mina spelare har något utgångsdatum. Alla vi i laget har samma ambitioner. Vi tänker alltid det som väntar i framtiden men nu ligger fokuset på morgondagens match som vi kommer behöva bemöta med entusiasm, vi måste vara medvetna om våra kvalitéer.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer