Pioli: “Ibra och Giroud kommer inte spela mot Juventus”

Dagen innan stormatchen mellan Milan och Juventus blir det klart att Milan kommer behöva klara sig utan några viktiga startspelare, bland dessa finns Calabria, Giroud och Ibrahimović säger tränaren själv i presskonferensen. Detta sade Pioli själv om Zlatans skadeläge:

— Vi har pratat med Ibra, jag kan inte lämna några positiva uppdateringar på hans skada och han kommer inte följa med oss imorgon. Även Giroud kommer stanna hemma, han kände av smärtor i ländryggen efter matchen mot Liverpool men vi har många starka spelare som jag kommer kunna ta till planen imorgon.

Max Allegris Juventus har haft en seg ligastart och har bara kammat ihop ett poäng under de tre första ligamatcherna jämte Milans 9, detta innebär att Torino-laget idag sitter på en 18:e plats:

— Det är en viktig match för båda lagen, det är viktigt för oss att vi inte går miste om poäng i möten mot lag som inte ligger topp 7 i ligatabellen. Att Juve bara lyckats få ett poäng på tre matcher är väldigt obegripligt men de har haft flera svårigheter med spelare som kämpat hårt för sina landslag. Är vi favoriterna? Jag hoppas på att de blir en jämn och tight match, de som spelar bäst fotboll kommer vinna.

Fokuset kommer ligga på de tre nykomlingarna Brahim Diaz, Maignan och Tomori. Alla tre har hittat formen under ligastarten och gjorde en otrolig match i mötet mot Liverpool i onsdags. Pioli uttrycker glatt sitt nöje med de tre sommarrekryterna:

— De är spelare av otrolig kvalité som är villiga att finslipa sitt spel för att utvecklas. Jag hittar alltid någon liten smådetalj som mina spelare kan förbättra sig i. Det är väldigt ovanligt att en spanjor och att en engelsman integrerar sig så snabbt som de har, de är väldigt hjälpsamma och seriösa av sig.

Donnarummas ersättare, Mike Maignan, har inte gjort något annat än bevisat att han fyllt i Gigios skor när han spelade på Anfield när han räddade en straff mot Salah:

— Jag gillar sättet som Mike bemöter matcherna och träningarna, han tog inget förgivet när han kom hit och vart snabbt en del av gruppen. Han ändrade sin spelstil när han kom hit, han betyder mycket för oss och han är alltid nyfiken på att lära sig nya saker. Han letar upp information om allt, han vill göra sig så betydelsefull för laget som möjligt.

Pioli kommenterade även läget på de två nya värvningarna som fortfarande inte har gjort sin ligadebut i rött och svart, Pellgri och Messias:

— De kommer få sin chans när de har hittat sin form. Messias är fortfarande inte redo men Pellegri mår bra och kan sättas i spel. Det är möjligt att han kan hoppa in imorgon. Han är en spelare med goda karaktärsdrag, han ger oss djup och kan hjälpa oss mycket.

De tidiga spekulationerna om vem som kommer ta hem Scudetton är tillbaka ännu en gång och Pioli utesluter inte sitt Milan:

— Vi är ett starkt lag. Vi tränar för att ta hem en vinst ifrån varje match som vi spelar. Ribban har höjts en hel del och Serie A har blivit mer konkurrenskraftigt. De 7 topplagen ligger mycket nära varandra rent prestationsmässigt. Vi måste försöka vara starkare än våra motståndare imorgon.

Trots en god prestation mot Liverpool lämnade Milan matchen poänglösa, detta sade Pioli om vad som hände under matchens gång:

— Vi vart utbrända, det är klart. Vi befann oss i en situation där vi var tvungna att spela på toppnivå och vi hade svårt att hålla en jämn nivå. Även om matchen var svår så kunde vi reagera på motståndarnas anfall, det var ett tecken på mognad, styrka och tillväxt. Vi vann våra ligamatcher eftersom vi spelade med mer kvalité och intensitet men det var även därför Liverpool tog hem vinsten mot oss. Jag hoppas att den där matchen mot Liverpool lägger grunden för våran tillväxt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen