Pioli: “Skönt att ha supportrarna tillbaka”

Pioli tog till mikrofonerna inför mötet mot Cagliari och vart tillfrågad frågor om Champions League-lottningen och de senaste transferryktena men fokuset låg på morgondagens match.

Imorgon spelar Milan sin första hemmamatch för säsongen och denna gång är supportrarna tillbaka, men förra säsongen visade statistiken att Milan helt klart spelade sämre på hemmaplan:

— Statistiken från den förra säsongen talar för sig själv. När vi spelade på bortaplan var vi helt fantastiska men det kommer vara svårt att göra om det igen. Därför är det viktigt att vi tar hem så många vinster som möjligt när vi spelar hemma och utnyttjar hettan som kommer från supportrarna, något som är skönt att äntligen få känna igen.

När Milan mötte Cagliari senast slutade matchen oavgjort och mållöst. Det var en viktig match som eventuell hade garanterat en plats i CL innan den sista matchdagen men Pioli förklarar att en annorlunda match väntar:

— Cagliari kommer inte komma in i matchen med samma stil som de gjorde förra säsongen, de har börjat säsongen med en mer aggressiv spelstil. Vi kommer möta ett strukturerat lag som är bra på att hålla i bollen och har två mycket starka anfallare. Vi måste vara duktiga på att utnyttja de chanser som de ger oss.

Milans anfall ifrågasattes ett flertal gånger under presskonferensen men Pioli är medveten om att laget måste förbättras:

— Vi måste bli bättre på att läsa och förstå vissa särskilda situationer, vi måste förstå när vi måste gå in djupare in i motståndarnas halva och jaga bollen. Vi har spelare av hög kvalitét trots att truppen inte har förändrats mycket under transferfönstret.

Befinner sig Kessie i en Donnarumma-liknande situation med sin kontraktförnyelse och vad kan hända under de sista dagarna av transferfönstret? Pioli var noga med att uttrycka att truppen som han har nu är djupt fokuserad i ligaspelet:

— Just nu tänker laget inte på något annat än matchen imorgon. När det kommer till transfers och kontraktförnyelser så finns det några dagar kvar av transferfönstret och efter det kan vi göra våra slutgiltiga bedömningar.

Den nya värvningen i anfallet, Pietro Pellegri, vart inte tillkallad till matchen imorgon. Pioli förtydligar att allt är bra med spelaren men att han ännu inte är redo att spela sin första match i rött och svart:

— Pellegri mår bra, men hans skick är inte optimalt. Vi är medvetna om hans tidigare skador och vi har valt att inte ha med honom i truppen inför matchen imorgon men vi kommer försöka att hitta den bästa lösningen för honom för att få in kontinuerliga minuter. Uppehållet som väntar när landskamperna drar igång kommer bli väldigt betydelsefull för honom.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen