OFFICIELLT: Bakayoko klar för Milan

Under hela sommaren har det ryktats om att Milan har velat få in en defensiv mittfältare för att täcka upp vid skador och framtida landslagsturneringar. Nu bekräftar Milan, på sin officiella hemsida, att Tiemoue Bakayoko är klar för klubben på ett tvåårslån från Chelsea.

27-årige Bakayoko började sin A-lagskarriär i franska Stade Rennais, och spelade totalt 28 matcher för klubben innan en annan fransk klubb, Monaco valde att värva honom. Där stannade han fram till 2017, när den engelska storklubben Chelsea värvade honom för en hög summa. Tiden i Chelsea har mest handlat om utlåningar till andra klubbar. Bland annat lånades Bakayoko ut till just Milan säsongen 2018/19, där han gjorde flera imponerande insatser. Totalt spelade fransmannen 42 tävlingsmatcher för Milan, varav 31 i Serie A.

Nu kommer det bli ännu fler. Milan skriver på sin hemsida att övergången till en början är ett tvåårslån, men att avtalet också innehåller en köpoption, som senare kan bli en obligation om vissa villkor uppfylls. I samband med detta har också Bakayoko förlängt sitt kontrakt med Chelsea till den 30 juni 2024, för att möjliggöra det här tvåårslånet.

Köpoptionen ligger på 15 miljoner euro enligt Fabrizio Romano.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen