Intervju med Alessandro Florenzi

Alessandro blev klar i dagarna för Milan efter en flytt från Roma. Så här svarade han i hans presskonferens.

“Jag har kommit till en klubb som är väldigt organiserad. Genom åren har jag varit i välorganiserade klubbar, så som Milan. Där finns alltid något nytt att lära sig, vilket jag gör genom att observera. Det är så jag kommer att göra här, i klubben som ville ha mig mest. Tittar man på Milans historia, så är minimimålet att nå Champions leauge varje år. Det är klubbens, fansens och spelarnas gemensamma mål. Jag ska försöka hjälpa klubben att komma tillbaka dit den förtjänar. “

“Vi började prata med tränaren i morse om min position. Det kommer ta lite tid att komma in, men jag tror inte det tar långt tid. I varje klubb jag varit har jag alltid gjort mig tillgänglig, oavsett vilken position som önskas utav mig. Det viktiga är att hjälpa laget nå sitt mål, klubbmärket på framsidan är viktigare än namnet på ryggen. Jag måste göra det svårt för tränaren att välja sin förstaelva varje vecka. Jag gillar att spela, jag älskar fotboll, det är en passion som har blivit det bästa jobbet i världen. Det spelar mindre roll vilken position jag spelar på.”

“Jag letar inte efter hämnd, jag tror att detta laget ville ha mig för att dem vet vad jag kan bidra med till denna gruppen. Jag tror jag kan göra bra ifrån mig och jag kan lova er att jag kommer göra mitt yttersta varje dag för denna klubben. Min historia är ingen hemlighet, men nu är jag i ett lag som tror på mig och det är det allra viktigaste. Jag behövde det och AC Milan är klubben som trodde på mig mest.”

“Jag tror inte jag är redo för 90 minuter, jag har tränat med laget, men jag anlände under en period där jag inte var uppe i samma tempo som resten utav laget. Jag behöver lite tid att komma ikapp fysiskt, men jag är säker jag på att jag kommer att vara ikapp snart. Jag finns tillgänglig för tränaren oavsett om det är en, tio, 45 eller 90 minuter.”

“Detta kan bli den bästa säsongen på länge, där är sju fantastiska lag med sju bra tränare. Vi ska försöka göra vårt med ödmjukhet och beslutsamhet. Det kommer att avgöras med dem små detaljerna, med start på måndag där vi behöver vara förberedda för att få en bra start på säsongen. Alla sju topplagen kan uppnå något viktigt denna säsongen. Jag kommer att ta en match i taget, men i huvudet måste vi vilja vinna varje match vi spelar.”

“Den gemensamma nämnaren mellan det Italienska landslaget och AC Milan är att dem har högkvalitativa unga spelare i truppen. Tränare Pioli är förberedd, uppmärksam och dedikerad över målet. Landslaget och Milan spelar på olika sätt, men det finns inte bara ett vinnande koncept.”

“Massara har kännt mig väldigt länge, jag var ung men ville verkligen göra ett gott intryck, han såg mig växa upp. När jag såg Maldini så var det en otrolig känsla. Han lyckades med att göra vår konversation väldigt enkel och avslappnad. Jag fick samma känsla som när jag träffade Totti, De Rossi och andra stora namn för första gången.”

“Jag har pratat lite med Alessio(Romagnoli), vi kommer att hinna prata mer under de kommande dagarna. Vi ser allihop fram emot måndag, då vi vill visa vad vi kan på planen. Vi behöver vara vilda genom att implementera vårt spel på planen. Efter vad jag sett, så kommer detta att vara vårt mål. Davide(Calabria) är en fantastisk spelare. Där kommer att spelas många matcher och tränaren får avgöra vem han får ut mest utav. Konkurens kan vara bra för oss. För att uppnå en bra säsong behöver 22 startspelare, som erkänner att det är 11 spelare som startar och 5 som kan komma in. Detta är nyckeln, engagemanget måste alltid vara 100 procent.”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer