Bakayoko: “Jag är väldigt glad över att vara tillbaka”

Tidigare idag blev det bekräftat att Tiemoue Bakayoko går till Milan på ett tvåårslån från Chelsea. I en intervju med Milan TV berättar fransmannen bland annat om hans tankar om att återvända till den klubb som han spelade i säsongen 2018/19. 

– Jag är väldigt glad över att vara här, och jag har fantastiska minnen. Det började inte bra men fansen och staben gav mig förtroende. Det är därför jag alltid har tänkt att jag kommer att komma tillbaka hit en dag. Det har varit en av mina drömmar. 

Bakayoko fortsätter intervjun med att berätta om hur samtalen med Milan-ledningen inför övergången gick. 

– Vi pratade för några veckor sedan och idag träffades vi. Alla ville att jag skulle komma tillbaka. Det gav mig mycket självförtroende och gjorde så att jag blev säker att jag ville återvända till Rossoneri. 

När Bakayoko var utlånad till Milan under säsongen 2018/19 spelade han mycket med Franck Kessie på mittfältet. Nu har han chansen att göra det igen, något den 27-årige fransmannen ser framemot. 

– Jag har en bra relation med honom. Jag är inte överraskad över hans utveckling då han är en väldigt bra kille och en stark spelare. När jag lämnade Milan såg jag hur han hade vuxit, och under de senaste säsongerna har jag uppskattat hans fantastiska prestationer. Jag tror att han har visat alla vad han kan. 

Förra säsongen var Bakayoko utlånad till konkurrenten Napoli, där han totalt spelade 32 ligamatcher, varav 23 från start. Han var med i båda matcherna mot Milan, men blev utvisad i hemmamatchen efter två gula kort. 

– När jag spelade mot Milan var jag fokuserad på det laget jag spelade för. Jag ville vinna helt enkelt, men det gick inte så bra eftersom jag fick rött kort. Det var däremot trevligt att träffa lite vänner igen. 

Milan slutade på andraplats förra säsongen i Serie A, som gav klubben kvalificering till Champions League för första gången sedan säsongen 2013/14. Bakayoko minns att man var nära att nå topp fyra när han spelade i klubben. 

– 2018/19 missade vi kvalificering för Champions League med några poäng. Efter säsongen var jag jättebesviken men nu är jag glad över att vara tillbaka och ha chansen att spela i den här turneringen. Det är alla spelares dröm. 

Under säsongen när Bakayoko var i Milan lyckades man inte vinna i någon av derbymatcherna mot Inter. Det vill 27-åringen inte vara med om igen. 

– Jag vill vinna derbyt, eftersom jag inte lyckades under min första säsong här. Jag tycker att Milan mot Inter är den viktigaste matchen och jag vill vinna den. 

Slutligen pratar mittfältaren om Milans storhet och historia. 

– Milan är en fantastisk klubb. Det är en klubb som är känd över hela världen. Arenan, laget, titlarna och en legendarisk historia. Jag är tillbaka och jag är här för att ha kul och hjälpa laget. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen