Uppgifter: Dzeko är ett alternativ om Milan inte lyckas värva Giroud

Det är inte okänt att Milan letar efter en eller flera centrala anfallare till nästa säsong. Den spelaren som har ryktats varit närmast en underskrift är Olivier Giroud. Enligt Sky Sport Italia har nu Milan sikte på en annan anfallare, om klubben inte lyckas få Giroud på en fri övergång från Chelsea.

Giroud har länge uppgetts vara den anfallare som är Milans förstaval på transfermarknaden. MilanNews rapporterade för ett par veckor sedan att klubben var nära att komma överens med fransmannen om ett kontrakt, men istället blev en kontraktsförlängning med Chelsea officiell och presenterad. Det har gjort att Milan nu verkar vara tvingade att betala en övergångssumma för att få dit 34-åringen, något som klubben inte är villiga att göra.

Nu rapporterar alltså Sky Sport Italia att Milan har tagit sikte på Roma-anfallaren Edin Dzeko. Om Chelsea inte låter Giroud gå gratis till Milan, verkar de rödsvarta istället rikta blickarna åt 35-årige Dzeko. Den bosniske anfallaren har spelat totalt 260 matcher för Roma, och har gjort 119 mål och 55 assist. Förra säsongen blev det sju mål och fyra assist på 27 ligamatcher, varav 20 starter.

Dzekos kontrakt med Roma går ut den 30 juni 2022, och hans marknadsvärde är runt 4 miljoner euro.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer