Uppgifter: Piolis jobb kan vara i fara – tre kandidater listade

Stefano Pioli kom till Milan den 9 oktober 2019, och har sedan dess hjälpt Milan göra stora framsteg för att komma tillbaka till toppen i Serie A. Men de senaste månaderna har prestationerna och resultaten blivit sämre, som har gjort att Milan riskerar att missa Champions League-spel till nästa säsong. Nu uppger SportMediaset att Piolis jobb kan vara i fara om man inte lyckas komma topp fyra.

Milan låg länge under den här säsongen på förstaplats i Serie A. Efter att 14 matcher var spelade blev man krönta “vintermästare”, efter att ha varit en poäng före stadsrivalen Inter. Den förstaplatsen höll man också ända fram till den 22:a omgången, då man förlorade med 2-0 borta mot Spezia efter en rakt igenom usel insats. Sedan dess har Inter dragit ifrån mer och mer, och Milan har istället fått titta på lagen bakom i tabellen.

Nu, efter 34 omgångar, ligger Milan på en fjärdeplats i tabellen, endast två poäng före Napoli. Man har också ett väldigt svårt spelschema under de sista fyra matcherna, då man möter Juventus på bortaplan på söndag och Atalanta på bortaplan den 23 maj. Båda de matcherna kan mycket väl vara avgörande för om Milan lyckas ta en Champions League-plats till nästa säsong eller inte.

Enligt SportMediaset kommer Stefano Piolis jobb vara i fara om Milan inte lyckas ta en topp fyra-placering. Målsättningen inför säsongen var att sluta i topp fyra, och efter en magnifik första del av säsongen dessutom, så går det inte att säga något annat än att det skulle vara ett misslyckande om Milan inte spelar i Champions League nästa säsong.

Tidningen skriver också tre namn som kan vara möjliga kandidater för att ta över Milan om Pioli skulle tvingas lämna. De tre tränarna det handlar om är Maurizio Sarri, Paulo Fonseca och Andriy Shevchenko.

Den 62-årige Maurizio Sarris senaste jobb var i Juventus, där han vann Serie A och Coppa Italia under säsongen 19/20. I Champions League åkte man ut redan i åttondelsfinalen mot Lyon, som gjorde att han till slut fick sparken den 8 augusti 2020. Förutom Juventus har Sarri bland annat tränat Chelsea och Napoli.

Paulo Fonseca fick precis beskedet från Roma att de inte kommer förlänga kontraktet med honom, och att man istället ska satsa på José Mourinho. Detta efter svaga resultat i Serie A, där man ligger på en sjundeplats, och en 6-2-förlust mot Manchester United i Europa League, trots att man hade ledningen med 2-1 i halvtid. Tidigare har 48-åringen tränat Shakhtar Donetsk, Braga och Porto bland annat.

Den tidigare Milan-spelaren Andriy Shevchenko är idag förbundskapten för Ukraina, där han har gjort imponerande resultat. Man tog bland annat 20 poäng av 24 möjliga i EM-kvalet, i en grupp där man mötte bland annat Portugal och Serbien, som innebär att man är med i sommarens EM-slutspel. Jobbet i Ukraina som han har haft sedan 2016 är det enda i 44-åringens tränarkarriär hittills.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer