Redaktionens spelarbetyg: AC Milan – Benevento

Donnarumma 5.5 Ställs aldrig på prov idag mot ett svagt Benevento. Svårt att bedömma insatsen då och sålänge man gör det man ska kommer man alltid få godkänt.

Dalot 5.5 En bra back-up till Calabria. Är bra defensivt idag där han vid ett tillfälle kommer ikapp en fri Lapadula som tvingas stressa iväg ett dåligt avslut. Gör det han ska idag.

Romagnoli 5.5 Likt övriga kollegor inte mycket att göra ikväll, kaptenen är tillbaka i startelvan efter en tids frånvaro och gör det han ska göra även han ikväll.

Tomori 5.5 Efter några svaga insatser från Tomori på senare tid så var Tomori tillbaka och presterade som vi är vana vid. Svårt dock att ge mer än bara godkänt då man inte ställs på större prov ikväll.

Theo 6 Gör det viktiga 2-0 målet ikväll. Och utöver 2-0 målet så börjar Theo sakta men säkert hitta tillbaka till sin tidigare form. Det är välkommet inför avslutningen av Serie A.

Bennacer 4.5 Är väldigt ovårdad i sitt spel och slarvar mycket. Sätter sig själv i en väldigt dålig situation med en tidig varning, dock väldigt billig men ändå. Är dessutom nära att få ett andra gult kort strax innan halvtid. Blir helt korrekt utbytt i halvtid.

Kessie 5.5 Kämpar som vanligt på Milans innermitt, är idag godkänd men under säsongen har Kessie varit ovärderlig. Man är van att se Kessie mer dominant än vad han var ikväll men han gör det han ska både offensivt och defensivt.

Leao 5 Utmärker sig mer egentligen med sitt jobb hemåt några gånger. Det saknas dock fortfarande mycket att önska från Leao i offensiv väg, skapar nån halvchans och har något avslut som skulle kunna bli farligt, men är överlag svag ikväll.

Saelemakers 5.5 Har en assist till Hakans 1-0 mål. Gör i övrigt sitt jobb med att alltid slita för laget och ge 100% i alla lägen, en riktigt bra rollspelare som vet sin roll i laget och gör jobbet i varje match nuförtiden. Det ska inte underskattas trots att det inte alltid är glamouröst för ögat.

Hakan 6.5 Gör ett snyggt 1-0 mål för Milan snabbt i första halvlek. Utöver detta så ligger Hakan bakom allt i offensiv spelväg för Milan, framförallt i första halvlek. Tröttnar lite i andra halvlek och skapar inte lika mycket, men det räcker för att bli Redaktionens MOTM

Zlatan 5.5 Äntligen tillbaka efter några matchers frånvaro pga skada samt avstängning. Syns dock att han varit borta ett tag och Zlatan var inte att känna igen när det gäller avsluten ikväll. Med mer skärpa som vi är vana att se Zlatan ha så skulle det ha inneburit 2-3 mål för honom ikväll. Har det tyngre spelmässigt men allt han skapar väger över den dåliga insatsen spelmässigt och Zlatan får godkänt ikväll. En anfallare ska skapa målchanser och det gör Zlatan.

Avbytare & Tränare

Tonali 5 Ersätter Bennacer i halvtid, Tonali kommer in och gör det väldigt enkelt för sig. Han spelar smart och försöker inte krångla till det på något sätt. I dagsläget väljer jag Tonali framför Bennacer mot Juventus.

Rebic För lite speltid för att betygsättas

Castillejo För lite speltid för att betygsättas

Calabria För lite speltid för att betygsättas

Diaz För lite speltid för att betygsättas

Pioli 5.5 Vinner matchen och det är aldrig något snack om startelvan heller. Gör även helt rätt med att byta ut Bennacer i halvtid. Däremot är det oroväckande att Milan verkar vara genomgående svaga sista 25 minuterna, varför är otroligt svårt att svara på. Men ytterst ansvarig är Pioli och vi hoppas att det ändras på under sista delen av ligan när allt ska avgöras.

 

 

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen