Pioli: “En väldigt stark grupp”

Makalösa 7-0 blev slutresultatet när Milan gästade Torino på Stadio Olimpico Grande Torino. Stefano Pioli var minst sagt nöjd efter matchen när han blev intervjuad av Milan TV.

Om matchen:

– Att tro att vi skulle kunna vinna en match med så stora siffror är svårt, men vi ville visa att vi kunde prestera med hög kvalitet och beslutsamhet, samt vara mer konkreta i vårt spel.

– Nu har vi tagit oss igenom två mycket svåra och krävande matcher, och nu måste vi fortsätta eftersom ingenting är klart ännu.

– Det var inte motståndarens inställning som förändrade resultatet, utan det var vår prestation. Vi rörde oss mycket på planen, och hade kvaliteterna för att vara farliga hela tiden. Jag har en känsla av att vi har vuxit. Laget är mer moget, både mentalt och fysiskt.

– Det här är en process som vi måste acceptera, på samma sätt som vi var tvungna att acceptera när vi var inne i en sämre period. Ett och ett halvt år är inte så mycket för ett fotbollslag. Nu börjar resultaten komma av vårt arbete, men nu måste vi avsluta det vi har påbörjat.

Om lagets attityd:

– Om vi lägger individualismen och själviskheten åt sidan, och istället tänker på lagets bästa, så ser vi de attityder som vi såg idag. Jag tränar en väldigt stark grupp med starka spelare, men de måste övertyga mig om att de ska spela och det gör dem med stor respekt. Du kanske är nära att nå en startplats, men när du väl får chansen måste du göra ditt bästa för laget. Det är det bästa sättet och det är också väldigt givande för en tränare.

Om Brahim Diaz:

– Hans prestationer växer, som vi kan dra nytta av under slutet av säsongen. Brahim gör det väldigt bra. Anledningen till att han startade var att jag ville ha Calhanoglu till vänster, eftersom det gör laget mer kompakt defensivt. Tro mig, det var det viktigaste valet jag gjorde.

Om Zlatan Ibrahimovics skada:

– Om han kan spela EM vet jag inte. Vi hoppas att han kan vara tillbaka till sista matchen mot Atalanta. Zlatan är ett fenomen och kommer att ta sig igenom den här skadan också.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen