Pioli: “Det har varit mentalt svårt”

Det ryktas att om Pioli inte når Champions League så får han sparken. Igår kunde “il Mister” säkra 3 viktiga poäng och behåller jobbet ett par dagar till. Efter matchen fick även han möta mikrofonerna från DAZN.

Om hjärta, uppoffring och tekniskt spel:

– Utan lagkänsla kommer du ingenstans. Vi har inte råd att inte tävla i alla matcher och förlora, alla är ytterst viktiga. Ikväll (läs igår) såg jag ett positivt spel.

Om Zlatan:

– Vi pratar om en mästare, han höjer värdet och kvalitén på laget. Att han inte varit med under en tid har straffat oss, nu mår han bra. Det har varit mentalt svårt. Vi förlorade 2 matcher men det är normalt när det är tufft. Nu märker vi skillnad, vi har reflekterat och laget växer konstant. Zlatan har en överlägsen intelligens, han tycker om att dirigera anfallet. Det är till vår fördel. Han rör sig bra och lämnar öppnar ytor för andra i laget.

Om spelet:

– Det var en viktig match att vinna, både mentalt och för tabellen. Idag kändes det som det inte fanns någon rädsla för att spela fotboll. Vi måste vara mer solida i vårt spel, framför allt när motståndaren har bollen.

Om Calhanoglu:

– Han har inte nått sin potential än, han är inte där han har varit. Jag gillar verkligen honom, han ger oss kvalité och kvantitet. Han kämpar hårt för laget men han måste hitta sin precision i sina assister. Han utvecklas och blir bättre och bättre. Han är väldigt teknisk och vet hur man gör mål, framför allt assisterar till målen.

Om närheten till ledningen:

– Den tekniska delen är med oss och hjälper oss varje dag, vi tvingas in i situationer där vi måste ge 100%, det hjälper oss att utvecklas. Det vi pratar om är fotbollsspelare, det vet om hur och när de ska agera i olika situationer.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer