Inför: Torino – AC Milan

I söndags tog Milan en oerhört viktig 3-0-seger borta mot Juventus, som gör att man sitter i en drömsits inför de tre avslutande omgångarna. Två segrar behövs för att säkra Champions League-spel till nästa säsong, och imorgon kväll står Torino för motståndet på Stadio Olimpico Grande Torino. 

AC Milan: 

Milan kommer till matchen med stort självförtroende efter att ha vunnit med hela 3-0 borta mot regerande mästarna Juventus. Det var en match där Juventus hade väldigt svårt att skapa chanser mot ett solitt och starkt Milan-försvar, medan Milan själva var effektiva framåt och gjorde hela tre mål mot ett motstånd som har släppt in näst minst antal mål av alla lag i Serie A. Vinsten har satt Milan i ett riktigt drömläge inför de tre avslutande omgångarna, då man “endast” behöver vinna två av de tre matcherna. Detta eftersom man leder i inbördes möten över både Juventus och Napoli, som gör att Milan hamnar före bägge lagen om man skulle sluta på lika många poäng. På pappret kan motståndet i de två kommande matcherna se enkelt ut, då man möter Torino och Cagliari som båda ligger i botten av tabellen. Men just det kan vara anledningen till att det kan bli extra tufft att möta de här lagen i det här skedet av säsongen, då båda lagen kämpar för sin överlevnad i Serie A och behöver alla poäng de kan få. Med det sagt är Milan ändå klara favoriter i bägge matcherna. 

Som de flesta redan vet är Milan Serie A:s bästa bortalag, som blev ännu tydligare efter 3-0-segern mot Juventus. 43 av de 72 poängen som Milan har spelat in hittills har kommit på bortaplan. Man har endast tappat poäng i tre av sina 17 bortamatcher (ett kryss, två förluster). 

I tabellen ligger Milan på en tredjeplats, tre poäng före Juventus på femteplatsen och på samma poäng som andraplacerade Atalanta.  

På skadelistan hittar vi återigen Zlatan Ibrahimovic. Efter att ha nyligen kommit tillbaka från skada, så skadade han knät under matchen mot Juventus. Något allvarligt verkar det dock inte vara. Stefano Pioli har bekräftat att svensken kommer att missa matcherna mot Torino och Cagliari, men man hoppas att 39-åringen kan vara tillbaka till sista matchen mot Atalanta. Alexis Saelemaekers är avstängd och missar också matchen. 

Torino: 

Torino har haft en tuff säsong, och kämpar nu för överlevnad i Serie A. Man är dock inne i en ganska fin form, med endast en förlust på de sju senaste matcherna. I den senaste matchen tog man en poäng borta mot Hellas Verona, och var väldigt nära att få med sig alla tre poäng. Torino tog ledningen i den 85:e minuten genom Mergim Vojvoda men man behöll ledningen i endast tre minuter innan Federico Dimarco kvitterade för Hellas Verona. Innan dess vann man med 1-0 hemma mot redan nedflyttade Parma. Just på hemmaplan är man fjärde sämst av samtliga lag i hela ligan, med endast 17 inspelade poäng på lika många matcher. Däremot är formen på hemmaplan ganska stark, med tre segrar på de fem senaste matcherna på Stadio Olimpico Grande Torino. De tre segrarna är dessutom de enda tre segrarna som Torino har på sin hemmaplan den här säsongen.

I tabellen ligger Torino på en 15:e plats, fyra poäng före Benevento som ligger under nedflyttningsstrecket. Man har dock en match mindre spelad än sina bottenkonkurrenter. 

I skadeväg förväntas vänsterbacken Nicola Murru missa matchen, medan reservmålvakten Vanja Milinkovic-Savic och mittbacken Armando Izzo är osäkra till spel. Mittbacken Nicolas Nkoulou är avstängd och missar också matchen. 

Snabba fakta: 

Milan: 

  • Milan har vunnit fem av sina sex senaste bortamatcher i Serie A. 
  • Man har gjort två mål per match i snitt på bortaplan i Serie A. 
  • Milan har hållit nollan i två raka matcher, för första gången sedan september. 
  • Bäste målskytt i ligaspelet är Zlatan Ibrahimovic med 15 mål på 19 matcher. 

Torino: 

  • Torino har endast vunnit tre av 17 matcher på hemmaplan i Serie A, varav samtliga (!) har kommit i de fem senaste matcherna. 
  • Man har endast förlorat en av de sju senaste ligamatcherna. 
  • Torino förlorade det senaste mötet mot Milan med 2-0 på San Siro. 
  • Bäste målskytt i ligaspelet är Andrea Belotti med 12 mål på 32 matcher. 
  • Serie A: Torino – AC Milan 
  • Arena: Stadio Olimpico Grande Torino 
  • Avspark: 12/05/21, klockan 20.45 
  • TV: C More Live 2, C More Stream 
  • Domare: Marco Guida 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen