Inför: Milan – Benevento

Ikväll möter vi Pippo Inzhagis Benevento. Ett lag som fajtas med näbbar och klor på andra sidan tabellen. Tufft.

Milan:

Ett haltande Milan som bara vunnit två av sina fem senaste matcher. Det är inte tillräckligt bra och det vet Pioli om. På presskonferensen pratade han för första gången om att kritiken faktiskt är befogad. Uppfriskande att höra honom säga något annat än ”idag var vi inte tillräckligt bra”. Anledningen till varför Milan är så pass högt i tabellen är sin starka första halva av säsongen. Utan den i ryggen så hade Milan varit betydligt längre ner. Mycket skador och Coronasjukdomar på bärande spelare har haltat säsongen och stört den fina rytm man hade. Men nu är dessa spelare tillbaka och spelet ser fortfarande trögt ut.

Det finns inga ursäkter längre utan Milan måste vinna den här matchen. Med hängmatcher mot Atalanta och Juventus kvar så är det ett måste att plocka hem tre poäng mot ett så pass beskedligt motstånd som Benevento är. Zlatan ryktas vara tillbaka vilket förstås blir en enorm boost till det här laget. I sluttampen på en säsong så krävs det pannben och det är något som den väldige supersvensken har i överflöd. Bara blotta närvaron av honom borde sätta fart på spelare som underpresterat. Någon jag hoppas höjer sig efter ett par svaga insatser i rad är Fikayo Tomori. Chelsea-lånet har gjort ett par avgörande misstag och måste nu upp i nivå igen.

Något jag vill flagga för som kan spöka lite i truppen är kontraktshärvorna som hägrar. Donnarumma och Calhanoglu vägrar skriva på nya kontrakt och deras vara eller icke vara i truppen är högst oklart. Har exempelvis Calhanoglu valt att checka ut redan? Är Donnarumma någon annan stans i sitt huvud? De här situationerna måste lösas och det fort.

Benevento:

Inzhagis mannar har det tungt. Med fem omgångar kvar är det Benevento som befinner sig på sista nedflyttningsplatsen. 31 inspelade poäng är vad man har att skryta med och man har problem såväl framåt som bakåt. Kampen om nytt Serie A-kontrakt är i år stenhård. Cagliari och Torino befinner sig på samma poäng och Spezia (33), Fiorentina (34) och i mitt tycke Genoa (36) är alla inom räckhåll. Vänta er ett lag som kommer ge allt för att säkra ett kontrakt där varje poäng kan vara helt avgörande. Benevento har ett ödesmöte mot just Cagliari kvar också.

Lagets bästa målskytt är en före detta Milanspelare. Nämligen ingen mindre än Gianluca Lapadula. Hur många mål har det blivit då? Sex stycken. Lagets näst bäste målskytt är Caprari. Hur många har han gjort? Fem stycken. Det har endast gjorts 37 mål och det är bara Parma med sina 36 som är sämre i den kategorin. Gör man inte mål får man det svårt. Lägg därtill att Benevento släppt in 66 mål vilket tredje sämst. Endast bättre än just Parma och Crotone som redan är avhängda.

Snabba fakta:

  • Lapadula spelade 29 matcher för Milan och gjorde 8 mål och 3 assist.
  • Benevento bortaslog Juventus under säsongen (0-1).
  • De fem senaste matcherna har Benevento tre förluster och två kryss.
  • Benevento har släppt in 14 mål på de 5 matcherna.
  • Förra mötet vann Milan med 0-2 efter ett mål av Leao samt ett straffmål från Kessie

Serie A: Milan – Benevento

Arena: San Siro

Avspark: 20:45

TV: Cmore

Domare: Gianpaolo Calvarese

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen