Inför: AC Milan – Cagliari

Milan gästas av Cagliari på San Siro och matchen har avspark kl 20.45. Vid tre poäng så säkrar Milan spel i Champions Leauge kommande säsong.

Milan:

Efter att man slagit Juventus på ett väldigt övertygande sätt på Allianz Arena med hela 0-3 så tog Milan även en seger som innebär att man har allt i egna händer nu. Seger mot Cagliari och man säkrar spel i Champions Leauge kommande säsong. Mot Juventus så imponerade hela laget stort. Man fortsatte på samma vis även i matchen mot Torino där man vann med hela 0-7 och nu ska allt avgöras när Cagliari kommer på besök. Milan har just nu ett väldigt stort självförttoende och det ska man ha efter två starka insatser på bortaplan. Dessa vinster har satt Milan i ett drömläge där man endast behöver slå Cagliari för att nå sitt mål för säsongen, för även om Juventus hamnar på samma poäng som Milan så är det inbördes som går före målskillnad. Dock så ska man inte ta ut någon seger i förskott då Cagliari ännu inte säkrat kontraktet för vidare spel i Serie A nästa säsong. Trots detta är Milan såklart stora favoriter att vinna matchen. Värt att nämna är Milans svaga 2021 på San Siro där man har förlorat hela fem matcher och man har tagit endast 14 poäng på 11 matcher.

Inför matchen så missar som alla vet Zlatan matchen pga skadan han ådrog sig mot Juventus, sena rapporter säger även att Tonali ska vara tveksam till att vara med pga skada. Vad för typ av skada har man ingen info om ännu. Återstår att se om uppgifterna bekräftas under matchdagen. En spelare som kommer ingå i truppen är Saelemaekers som nu är tillbaka från avstängning. Belgaren bör vara given i elvan men vi har insett att Pioli har fattat tycke för Castillejo och jag tror att spanjoren startar. Annars lär det inte vara större förändringar i startelvan. Hade Tonali varit skadefri hade Bennacer möjligen varit enda förändringen. Men nu komme Bennacer starta med Kessie som vanligt i mitten och jag hoppas den Algeriska landslagsstjärnan gör en bättre insats än mot Torino där han blev utbytt i halvtid.

Cagliari:

Cagliari ligger på 16:e plats i Serie A med 36 poäng. Man har fem poäng ner till Benvento som ligger på plats 18 och därmed på nedflyttningsplats. Cagliaris senaste match var mot Fiorentina på hemmaplan där man spelade 0-0. Cagliari är formstarkt och man har tagit 14 poäng av 18 möjliga senaste. Man har dessutom gjort 12 mål på de fem senaste matcherna. Lagets bäste målskytt är även denna säsong Joao Pedro som gjort hela 16 mål, tvåa i Cagliaris interna skytteliga är Simeone som gjort sex mål.

Inför matchen mot Milan har Cagliari en del skadebekymmer där man kommer sakna några spelare. Sottil, Walukiewicz, Calabresi, Pereiro och Marko Rog kommer alla att missa matchen.

Snabba fakta:

  • Första matchen denna säsong lagen emellan vanns av Milan med 2-0.
  • Cagliari har inte vunnit borta mot Milan på sjutton försök.
  • Cagliari är obsegerade på bortaplan de senaste tre matcherna.
  • Milan har vunnit de tre senaste matcherna.
  • Cagliari är obesegrade i de sex senaste matcherna.

Serie A: Milan – Cagliari

Arena: San Siro

Avspark: 16/5-2021, kl 20.45.

TV: Sportkanalen, Cmore Live, Cmore Stream.

Domare: Davide Massa

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen