Uppgifter: Milan vill förlänga med Kjaer

Simon Kjaer kom till Milan i januari 2020, och varit en stor faktor i att klubben har tagit sig tillbaka till den absoluta toppen i Italien. Nu vill Milan förlänga med den 32-årige mittbacken, enligt Calciomercato.

Dansken kom till Milan på lån från Sevilla i januari 2020. Låneavtalet innehöll också en köpklausul. En klausul som Milan utnyttjade för ungefär 3,5 miljoner euro. Det har visat sig vara ett riktigt fynd, då han gång på gång har imponerat med sin fantastiska passningsfot, samt hans stensäkra positionsspel och brytningar. Kjaer har spelat 21 matcher i Serie A den här säsongen, samtliga från start. Även om han har missat sju matcher på grund av skada, har han nästintill varit given i mittförsvaret när han har varit skadefri.

Enligt Calciomercato vill nu Milan förlänga kontraktet med Simon Kjaer. Det nuvarande kontraktet sträcker sig till den 30 juni 2022, och klubben ska vilja förlänga det till den 30 juni 2023. Paolo Maldini och Frederic Massara ska redan ha börjat påbörjat arbetet med att säkra upp danskens framtid. Dock verkar man vilja vänta med de mer avancerade diskussionerna till efter den nuvarande säsongen, då fokuset just nu är på kontraktsituationerna för Gianluigi Donnarumma och Hakan Calhanoglu.

Det är väl egentligen ingen överraskning att Milan vill förlänga med 32-åringen, då ett mittförsvar utan Kjaer känns ganska otänkbart just nu. Samarbetet med Fikayo Tomori har varit lysande under de senaste veckorna, då de kompletterar varandras styrkor och svagheter väldigt bra.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen