OFFICIELLT: Ibrahimović förlänger med Milan

Inför säsongen förlängde Zlatan Ibrahimovic sitt kontrakt med Milan med ett år. Nu förlängs svenskens kontrakt med ett år till, meddelar AC Milan på sin officiella hemsida. 

39-årige Zlatan Ibrahimovic kom till Milan i januari 2020, och gjorde stort avtryck direkt med tio mål och fem assist på 18 ligamatcher. Den här säsongen har siffrorna blivit ännu mer imponerande, med 15 mål och två assist på 17 ligamatcher. 

Nu har alltså Milan valt att förlänga svenskens kontrakt med ytterligare ett år, till den 30 juni 2022. Det innebär alltså att Ibrahimovic kommer vara 40 år gammal under den största delen av nästa säsong. Kanske är det hans sista chans att få spela i Champions League igen, en turnering som Ibrahimovic aldrig har vunnit. Men då måste också Milan hålla sig fast i topp fyra i Serie A den här säsongen. 

Enligt MilanNews kommer lönen vara densamma som svensken har nu, 7 miljoner euro/år men att det är inkluderat med bonusar. Den fasta årslönen ska därför vara lägre, för att sedan kunna bli högre om Ibrahimovic når vissa kriterier. En av de kriterierna kan tänkas vara ett visst antal spelade matcher, då 39-åringen har varit väldigt skadedrabbad den här säsongen, med framför allt muskelskador i vaden och låret. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen