OFFICIELLT: AC Milan uttalar sig om European Super League

Under söndagskvällen började det komma ut uppgifter om att tolv europeiska klubbar var med och skulle bilda en turnering vid namn “European Super League”. AC Milan var en av de klubbarna, men tre dagar senare meddelar nu klubben att man har valt att dra sig ur turneringen, om än med ett något oklart uttalande.

Under måndagen och tisdagen svämmade sociala medier över med kritik mot de ägare som hade valt att gå med i den nya satsningen. Viktigt att komma ihåg är att det inte är klubbarna själva som man egentligen ska kritisera, utan det är de som är ytterst ansvariga. All den kritik och uppror ledde till slut till att de sex klubbarna i engelska Premier League som hade gått med i superligan, drog sig ur under tisdagskvällen/onsdagsmorgonen. Manchester City var den första klubben som annonserade att man drog sig ur, sedan fortsatte det med Chelsea, Manchester United, Arsenal, Liverpool och Tottenham. Under onsdagsmorgonen har det fortsatt med Atletico Madrid och Milans stadsrival Inter.

Nu har också Milan gått ut med ett något oklart uttalande på sin officiella hemsida kring superligan, men som kan tolkas som att man har valt att dra sig ur.

Hela klubbens uttalande:

– Vi accepterade inbjudan till Super League-projektet med den genuina intentionen att erbjuda den bästa möjliga europeiska turneringen för fotbollssupportrar runt om i världen, och för klubbens och våra fans bästa. Förändring är inte alltid enkelt, men utveckling är nödvändigt för att nå framsteg, och strukturen av europeisk fotboll har utvecklats och förändrats under årtionden.

– Men, rösterna och oron från supportrar runt om i världen har tydligt blivit uttryckt om Super League, och AC Milan måste vara känsliga för rösterna från de som älskar den här underbara sporten.

– Vi kommer fortsätta att arbeta hårt för att erbjuda en hållbar modell för fotboll.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer