Inför: AC Milan – Sassuolo

I lördags lyckades Milan bryta den dystra formen på San Siro, när man besegrade Genoa med 2-1. Imorgon kväll siktar man på att ta sin andra raka hemmaseger, när Sassuolo kommer på besök. 

AC Milan: 

Milan är i fin form inför morgondagens match, då man har tagit tre segrar på de fyra senaste ligamatcherna. Även om segrarna inte har varit jätteövertygande är det ändå starkt att få de här viktiga trepoängarna i kampen om topp fyra-placeringarna. I den senaste omgången mötte Milan Genoa på San Siro, och man lyckades vinna med 2-1, som innebar den första hemmasegern sedan den 7 februari (4-0 mot Crotone). Själva insatsen var kanske inget att hurra för, då Genoa skapade en del chanser efter självmålet som ledde till Milans 2-1-mål, i jakt efter kvittering. Men Milan lyckades hålla undan, och fick med sig tre väldigt viktiga poäng. Det fanns även några saker som var glädjande att se, framför allt att Mario Mandzukic fick komma in och spela ca 30 minuter. Han visade på kämpavilja bland annat, där man fick hur han flera gånger löpte hemåt för att hjälpa laget defensivt. Dock såg han trött ut ganska snabbt efter han kom in, men konditionen kommer såklart förbättras ju mer han får träna och spela matcher. 

I tabellen ligger Milan fortsatt på en andraplats, nio poäng bakom Inter. Avståndet ner till femteplatsen ökade efter förra omgången till sex poäng, då Napoli tappade poäng efter att ha spelat 1-1 mot Inter på sin hemmaplan.  

Sedan kan man diskutera huruvida en topp fyra-placering kommer betyda något, i och med annonseringen av nya “European Super League”. Men just nu är det svårt att veta om/när den turneringen kommer dra igång, då det är väldigt mycket kvar som behöver redas ut. Vår ståndpunkt kring det hela finns länkat längre ner i artikeln. 

På skadelistan hittar vi just nu endast Daniel Maldini, men med flera osäkra kort. Stefano Pioli berättade på dagens (tisdag) presskonferens att Zlatan Ibrahimovic, Ismael Bennacer, Hakan Calhanoglu och Theo Hernandez inte känner sig 100%, och att de hade vissa svårigheter att träna. Imorgon kommer vi få veta mer om de kommer kunna spela eller inte. 

Sassuolo: 

Sassuolo kommer också till matchen med en fin form. Man har tagit två raka segrar, 1-0 mot Benevento på bortaplan och senast 3-1 hemma mot Fiorentina. Matchen mot Fiorentina var ganska jämn om man tittar på det Serie A kallar “goal-scoring chances”, där Sassuolo hade sex stycken och Fiorentina fem. Bollinnehavet vann dock Sassuolo fullständigt med 71% mot Fiorentinas 29%. Det var faktiskt Fiorentina som tog ledningen i den 31:a minuten, genom den tidigare Milan-spelaren Giacomo Bonaventura. En ledning som stod sig till den 59:e minuten, när Domenico Berardi kvitterade på straff och även gav Sassuolo ledningen tre minuter senare, även då på straff. Sedan fastställde Maxime Lopez slutresultatet till 3-1 i den 75:e minuten. 

I tabellen hittar vi Sassuolo på en åttondeplats, med egentligen ingen möjlighet att nå Europa till nästa säsong, då man har hela 12 poäng upp till Lazio på sjätteplatsen med 21 poäng kvar att spela om. 

Lagets näst bäste målskytt Francesco Caputo förväntas missa matchen på grund av skada. Filippo Romagna kommer missa matchen på grund av en långtidsskada. 

Snabba fakta: 

Milan: 

  • Milan är obesegrade i fyra raka ligamatcher. 
  • Man har inte förlorat mot Sassuolo på nio raka matcher (alla tävlingar). 
  • Den senaste matchen lagen emellan slutade 2-1 till Milan, på Sassuolos hemmaplan. 
  • Bäste målskytt i ligaspelet är Zlatan Ibrahimovic med 15 mål på 17 matcher. 

Sassuolo: 

  • Sassuolo har förlorat tre av de fem senaste bortamatcherna i Serie A. 
  • Man har tagit tre segrar på de fem senaste matcherna i Serie A. 
  • Sassuolo har släppt in 49 mål i Serie A hittills, som är åttonde högsta antal insläppta mål. 
  • Bäste målskytt i ligaspelet är Domenico Berardi med 13 mål på 23 matcher. 
  • Serie A: AC Milan – Sassuolo 
  • Arena: San Siro 
  • Avspark: 21/04/21, klockan 18.30 
  • TV: C More Fotboll, C More Stream 
  • Domare: Juan Luca Sacchi 

Vår ståndpunkt kring European Super League:

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer