Inför: AC Milan – Genoa

Milan tog en viktig 3-1-seger borta mot Parma i förra omgången. På San Siro har man dock inte vunnit på fyra raka ligamatcher, en svit som man vill bryta när Genoa kommer på besök imorgon klockan 12.30.

AC Milan:

Milan har nu tre raka ligamatcher utan förlust, efter två segrar på bortaplan (mot Fiorentina och Parma) och en oavgjord på hemmaplan (mot Sampdoria). Matchen mot Parma var egentligen två matcher i en kan man säga. Milan kontrollerade den första halvleken och gick in med en komfortabel 2-0-ledning i halvtid, men i den andra halvleken tvingades Milan spela med en man mindre från den 60:e minuten, som gjorde att Parma kunde ta sig tillbaka in i matchen och börja skapa farliga chanser. Zlatan Ibrahimovic var spelaren som blev utvisad i den 60:e, och som gjorde att det blev onödigt nervöst resterande del av matchen. Dock vet vi nu i efterhand att det röda kortet aldrig borde ha skett, då domaren Fabio Maresca hade missförstått det svensken hade sagt. Parma kom som sagt tillbaka in i matchen efter utvisningen och reducerade i den 66:e minuten genom Riccardo Gagliolo. Milan kunde dock hålla undan och punkterade matchen i den 94:e minuten genom Rafael Leao.

Bortaformen har varit lysande hela säsongen, men lika kan man inte säga om hemmaformen. Man har endast tagit 23 poäng på de 15 hemmamatcherna som har spelats hittills, som är klart lägre än de övriga topplagen (Lazio närmast med 29 poäng).

Milan ligger på en andraplats i Serie A, elva poäng bakom Inter. Man har fyra poäng ner till femteplatsen, där Napoli ligger just nu. Ett Napoli som möter just Inter imorgon kväll, där det finns en bra chans för Milan att antingen kunna rycka i topp fyra-kampen eller närma sig Inter.

På skadefronten ser det väldigt ljust ut för Milan, då det endast är Davide Calabria och Daniel Maldini som kommer missa matchen mot Genoa på grund av skador. Zlatan Ibrahimovic kommer missa matchen på grund av avstängning.

Genoa:

Genoa kommer till matchen efter en 1-3-förlust borta mot Juventus i den förra omgången. Juventus tog tidigt ledningen genom Dejan Kulusevski, och utökade sedan ledningen genom Alvaro Morata i den 22:a minuten. Genoa reducerade tidigt i den andra halvleken genom Gianluca Scamacca, men lyckades inte få in en kvittering. Istället punkterade amerikanen Weston McKennie matchen med sitt 3-1-mål i den 70:e minuten. Matchen innan det tog man endast en poäng hemma mot Fiorentina (1-1), trots att man spelade med en man mer i nästan hela andra halvleken efter att Franck Ribery blev utvisad i den 51:a minuten.

Genoa är ett av de sämsta bortalagen i Serie A den här säsongen, med endast 14 inspelade poäng på 15 matcher. Det är endast fem lag som är sämre (Bologna, Cagliari, Fiorentina, Parma och Crotone). Man har haft svårt med målskyttet också, då man endast har gjort 32 mål på totalt 30 ligamatcher, samtidigt som man har släppt in 44 mål.

I Serie A:s tabell hittar vi Genoa på en trettondeplats, med ingen chans på Europaspel och på god väg för att få ett nytt kontrakt. Man har hela tio poäng ner till nedflyttningsstrecket, med 24 poäng kvar att spela om.

Davide Zappacosta ådrog sig en skada i matchen mot Juventus och förväntas missa matchen mot Milan. Även Luca Pellegrini är osäker till spel på grund av skada. Domenico Criscito kommer missa matchen på grund av avstängning.

Snabba fakta:

Milan:

• Milan har inte vunnit på hemmaplan på fyra raka ligamatcher.
  • Senaste vinsten på San Siro var den 7 feburari mot Crotone (4-0).
  • Den senaste matchen lagen emellan slutade 2-2, på Genoas hemmaplan.
  • Bäste målskytt i ligaspelet är Zlatan Ibrahimovic med 15 mål på 17 matcher.

Genoa:

• Genoa har endast vunnit en av sina fem senaste bortamatcher i Serie A.
  • I tre av de fem senaste bortamatcherna i Serie A har man inte lyckats göra mål.
  • Man har endast gjort 32 mål på de 30 ligamatcherna som har spelats.
  • Bäste målskytt i ligaspelet är Mattia Destro med tio mål på 23 matcher.
  • Serie A: AC Milan – Genoa
  • Arena: San Siro
  • Avspark: 12.30
  • TV: C More Live, C More Stream
  • Domare: Gianpaolo Calvarese