Redaktionens spelarbetyg: Spezia – Milan

Milan faller tungt mot ett otroligt välspelande Spezia. I och med förlusten misslyckas Milan att rycka i scudettoracet och riskerar att förlora sin förstaplats vid en interseger imorgon. Ingen lyckad kväll med andra ord. Nedan finner ni betygen från matchen.

Donnarumma – 5,5: Är helt chanslös på första målet och är en av få som i övrigt faktiskt står för en okej insats. Läser spelet utmärkt och gör dessutom några få räddningar.

Dalot – 4,5: Orsakar frisparken som leder till 2-0 men var dessförinnan inte någon av de sämre på planen. Betyget sänks av det matchavgörande misstaget.

Kjaer – 5: Står för någon form av stabilitet i försvaret men har uppenbara problem i uppspelsfasen.

Romagnoli – 4: Börjar bli mer och mer obegripligt varför Italienaren ska få ha kaptensbindeln runt armen. Han står sällan för prestationer värdiga en kapten och har inte karaktären som en ledare bör ha, åtminstone inte vad man kan se från soffan.

Hernandez – 5: Tappar bollen i sekvensen före 1-0 vilket sänker betyget en del men är utöver det en av få spelare som går att känna igen i denna match. Det är dock svårt att spela i stort sett själv mot 11 andra.

Kessie – 5: Är osedvanligt slarvig med boll och kom sällan rätt in varken i position eller duellspel. Han brukar vara konsekvent i sina prestationer men idag nådde inte ens han upp i nivå.

Bennacer – 4: Gör sin första match sedan sin skada och algeriern gick inte alls att känna igen. Såg ut som en ungdomsspelare som nervöst sprang runt i sin debut och var nervös. Nu gäller det att han hittar formen blicksnabbt för om en vecka väntar större uppgifter.

Saelemaekers – 4: Hade likt sina lagkamrater stora problem med att hantera spezias aggressiva press och blev ofta bortplockad i närkampsspelet.

Calhanoglu – 4: Är idag långsam, svag, medioker i passningsspelet och ser ut som den calhanoglu som en gång i tiden spelade ute på milans vänsterkant. Det är en spelare man inte har saknat.

Leao – 4: Kommer inte alls till sin rätt idag när ytorna är små och närkamperna många. Är märkbart frustrerad vilket är förståeligt.

Ibrahimovic – 4,5: Svensken får otroligt få bollar av kvalite att jobba med och hämmas tydligt av att spelet ofta låg långt ifrån spezias straffområde. Han är som bäst i “boxen” och dit fick han sällan komma in idag.

Avbytare och tränare:

Meite – 5: Ser precis lika svag ut som sina resterande spelare efter sitt inhopp. Det är lite bolltapp och en allmän ängslighet. Gav varken till eller från.

Mandzukic – 5: Är bra på skallen och tung i duellerna men tajmingen och spelet med fötterna lämnar mycket i övrigt att önska.

Tomori – 5,5: Nyförvärvet ser ut att fortsätta på sin inslagna väg och stod för ett förhållandevis bra inhopp. Kanske skulle han och Kjaer vara den bästa duon för framtiden, eller vad tror ni?

Castillejo – spelade för lite för att bedömas.

Hauge – spelade för lite för att bedömas.

Pioli – 3: Det är tydligt att Pioli inte hade någon lösning på spezias presspel, varken inför matchen eller under matchen. Han gör dessutom sena byten med tanke på hur den första halvleken såg ut. Såväl förberedelser som matchcoachning gick fel och då kan man inte ge annat betyg än lågt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen