Redaktionens spelarbetyg: Milan – Inter

Milan blir totalt utspelade och förlorar säsongens hittills viktigaste match med klara 0-3. En svag första halvlek följdes upp av en spelmässigt lite bättre andra halva men vad hjälpte det när Handanovic motade allt som kom i hans väg. Inter stormar i och med vinsten mot scudetton och milan får å sin sida fokusera på att behålla en plats inom topp 4. Nedan finner ni redaktionens betyg.

Donnarumma – 6,5: Är i stort sett chanslös på samtliga mål och håller faktiskt nere siffrorna med några fina räddningar. Visar återigen att han är en av världens allra bästa.

Calabria – 5: Skulle kunnat ha varit närmare Lautaro vid 1-0 målet men står utöver det för en ganska anonym insats.

Kjaer – 4: Virrig och vilsen och hans spel blev passivt som följd av ett tidigt gult kort. Hade tillsammans med Romagnoli enorma problem att fånga framförallt Lukako. Inte en av danskens bästa matcher.

Romagnoli – 3,5: Såg likt Kjaer vilsen ut och uppfattades framförallt i inledningen som nästan rädd. Spelar dock upp sig något ju längre matchen led men på totalen en alldeles för svag insats för att vara kapten för milan.

Hernandez – 5,5: Går jämt ut i kampen med Hakimi och kan inte klandras för att vara någon av de värre i den här matchen.

Kessie – 5: Anonym insats från ivorianen som hade stora problem med att få tag i bollen på mittfältet.

Tonali – 4,5: Hade precis som Kessie problem med att vinna kampen på mitten och var dessutom lite slarvig i passningsspelet.

Saelemaekers – 4: Springer mycket och pressar hårt men till liten nytta idag. Kommer med ett fint inlägg till Zlatan i inledningen av den andra halvleken men mycket mer än så fick vi inte från belgaren.

Calhanoglu – 5,5: Är tydligt den som ska bidra med det kreativa i Milans offensiv och gör det stundtals bra. Bättre insats idag än vad vi fick se från honom senast.

Rebic – 4: Kommer med något farligt skott mot slutet men var dessförinnan tämligen ofarlig. Känns som att det saknas lite självförtroende hos kroaten.

Ibrahimovic – 5,5: Kommer till flertalet bra avslut och har egentligen bara oflyt att handanovic storspelar, annars hade han kunnat bli derbyhjälte.

Avbytare och tränare:

Leao – spelade för lite för att bedömas

Meite – Spelade för lite för att bedömas

Castillejo – Spelade för lite för att bedömas

Pioli – 4: Förlorar tränarkampen och det med råge. Har ingen lösning på Lukako-problemet och får inte ut det bästa av spelarmaterialet ikväll. Får till en liten reaktion till den andra halvleken och det ska han ha beröm för men förlorar man med 0-3 så måste betyget bli lågt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer