Redaktionens spelarbetyg: Roma – Milan

Milan tar en viktig vinst borta mot Roma och sätter press på Inter, matchen ikväll slutade 2-1 efter mål av Kessie, Vertourt och Rebic. Flera Milan spelare gick tyvärr ut skadade men Milan lyckades hålla ut och tar med sig tre poäng hem till Milano. Redaktionens spelarbetyg. 

Donnarumma – 6,5 Ännu en bra insats av Donnarumma som återigen ser stabil ut. Släpper tyvärr in ett mål men man kan inte klandra honom för det målet. 

Calabria – 6,5 Väldigt bra match av Calabria som ser stark ut defensivt speciellt. Få misstag och Calabria gör nog den bästa säsong i hans karriär hittills. Finns ingen tvekan om att han är Milans bästa högerback just nu. 

Tomori – 7,5 Grym match från Tomori som absolut har fog för att ta startplatsen från Romagnoli nu. Det kommer nog roteras mycket på mittbacks positionerna men Tomori ligger bra till efter den här insatsen.  

Kjaer  – 6,5 Stabil match av Kjaer som börjar komma upp i samma form som han hade i höstas nu. Idag visar han att försvarsspelet fortfarande sitter och gör ytterst få misstag mot Roma. 

Theo – 6,5 Theo Hernandez hade varit världens bästa ytterback om han bara var lika bra bakåt som hemåt. Otrolig styrka kombinerad med en otrolig speed, synd att han tenderar i att tappa koncentration och kan vara lite lat i hem jobbet ibland men bra match!   

Kessie – 7,5 “IL Presidente” som han kallas, mål återigen från straffpunkten och är på världsklass nivå nu. Milans bästa spelare i flera matcher den här säsongen, inget undantag idag och det är tack vare honom Milan tar alla tre poängen. Redaktionens MOTM. 

Tonali – 6,5 Inte lika bra som Kessie men fortfarande en bra match av Tonali. Blev utbytt i slutet på första halvlek för att få in lite mer tyngd i Meite men det ska inte påverka hans betyg. Bra match av Tonali som bara växer och växer. 

Calhanoglu – 5 Någon som inte har hittat tillbaka till formen är Hakan Calhanoglu. Återigen en väldigt blek insats av Hakan som inte kommer till sin rätt och blir utbytt i halvlek. 

Saelemaerkers – 6 Springer alltid mest men många misstag, idag var det inte lika många misstag från Alexis men han slarvar en del med bollen. Han hjälper alltid Calabria i det defensiva spelet och är duktig i presspelet. Bra match.  

Rebic – 7,5 Kanske Rebic bästa match den här säsongen för Milan, han snurrade upp Karsdorp på läktaren flera gånger om och gjorde även mål. Alltid aggressiv och bra i presspelet, tråkigt att han går ut skadad men en väldigt bra match av Rebic.  

Ibrahimovic – 5 Verkligen ingen bra match av Zlatan som missar mycket chanser idag och hade kunnat servera Hakan i första halvlek till ett öppet mål men väljer att försöka klacka in den, funkade inte riktigt och ett missat läge. 

Avbytare & tränare: 

Diaz – 6 En klart godkänd insats av Diaz som gör det mesta av det lilla han får. Kom in för Hakan i halvlek och gjorde det helt okej i flera olika positioner. Ingen höjdarmatch men gör vad som krävs. 

Leao – 4 Absolut ingen bra match av Leao, ser helt ointresserad ut och slarvar nästan varje gång han får bollen. Han blixtrar till ett fåtal gånger och då blir det farligt men det händer alldeles för sällan. Han måste ändra attityden nu och växla upp! höjden finns där men han är just nu helt osynlig.

Krunic – 6 Okej match från Krunic som kommer in för Rebic i den andra halvleken. går ner och ger understöd för Theo och kämpar på bra! 

Meite – Spelade för lite.

Castillejo – Spelade för lite

Pioli – 7,5 Ställer upp med så gott som bästa möjliga elva bortsett skador. Första halvlek ser vi en markant skillnad i lagets attityd gentemot de senaste matcherna, men i andra halvlek slappnade Milan av vilket bjöd in Roma i matchen. Kantat av skador på en del nyckelspelare tar sig Pioli och hans mannar ändå igenom denna match med bravur.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer